Prie Tuniso nuskendo 86 migrantus gabenusi valtis: išgelbėti tik keturi

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip 80 migrantų dingo ir tik keturi buvo išgelbėti juos gabenusiai valčiai apvirtus netoli Tuniso krantų pakeliui iš Libijos į Italiją, ketvirtadienį pranešė Tuniso pakrančių apsauga.

Raudonasis Pusmėnulis ir karinės jūrų pajėgos nurodė naujienų agentūrai AFP, kad trys Malio ir vienas Dramblio Kaulo Kranto pilietis buvo išgelbėti trečiadienį netoli Džardžiso miesto Tuniso pietuose, kai pakrančių apsaugos tarnybą apie nelaimę perspėjo vietos žvejai.

Tačiau Dramblio Kaulo Kranto pilietis mirė ligoninėje, o vienas Malio pilietis gydomas intensyviosios terapijos skyriuje.

Išgelbėtieji papasakojo Tuniso pareigūnams, kad 86 žmonės išplaukė pripučiama valtimi iš Libijos miesto Zuvaros, esančios į vakarus nuo Tripolio. Jie norėjo perplaukti Viduržemio jūrą ir pasiekti Italiją.

„Baiminamasi, kad žuvo apie 80 migrantų. Reikia naujesnės informacijos, kad būtų nustatyta, kas atsitiko ir koks yra tikrasis dingusiųjų skaičius“, – per „Twitter“ parašė Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) atstovas Flavio Di Giacomo (Flavijus Di Džakomas).

Libija, tebekrečiama chaoso nuo 2011 metų, kai per liaudies sukilimą buvo nuverstas ilgametis diktatorius Muameras Kadhafi (Muamaras Kadafis), jau seniai yra svarbi migrantų tranzito šalis, ypač žmonėms iš Užsachario Afrikos, siekiantiems žūtbūt pasiekti Europą.

Antradienį vakare 44 migrantai žuvo per aviacijos smūgį Tripolyje įsikūrusiame sulaikymo centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Žiurkėms - žiurkių dalia.

Anonimas

Anonimas portretas
Kai prie Gotlando 1946 m. priburbuliavo valtis su mūsų ponais, aš irgi sakiau —jūsų bėdos, ponuliai...

...

... portretas
Jų bėdos, PATYS to siekė. :/
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių