Prie Kipro krantų po sprogimo tanklaivyje išgelbėti penki jūrininkai

  • Teksto dydis:

Kipro policija šeštadienį ištraukė iš jūros penkis sužeistus jūrininkus po sprogimo viename su Maltos vėliava plaukiojančiame tanklaivyje prie salos pietinių krantų, pranešė pareigūnai.

Du jūrininkai, Indijos piliečiai, buvo išvežti gydyti į sostinę Nikosiją dėl nudegimų; vienas jų apdėgė 70 proc., o kitas – 30 proc. kūno, Kipro jungtinio gelbėjimo koordinavimo centro (JRCC) vadovas Andrėjas Charalambidas (Andreas Charalambides).

Kitiems trims – Graikijos piliečiams - pasireiškė hipotermijos simptomai, tad jie buvo trumpam hospitalizuoti pagrindiniame Kipro uostamiestyje Limasolyje, o vėliau išrašyti, pridūrė A. Charalambidas.

Kiti tanklaivio „Athlos“ įgulos nariai sugebėjo užgesinti gaisrą, bet pasviręs laivas stovėjo maždaug už 200 metrų nuo žvejų kaimelio Zigio, nurodė JRCC.

Tanklaivyje esama tik apie 100 tonų naftos – jo paties degalų, bet gelbėjimo centras dėl visa pikto pasiuntė laivus, prireikus turinčius suvaldyti bet kokį naftos išsiliejimą. Jokių kitokių pavojingų krovinių laive nėra.

Nelaimė ištiko „Athlos“ pakeliui iš Kipro Larnakos uosto į Aspropirgą Graikijoje.

Laivo įgulą sudaro 17 jūrininkų – septyni graikai, devyni indai ir gruzinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O tas 'mūsų' SGD 'Independensas' nesprogs, AR atlaikys kol mes jį nusipirksim ir TIK tuomet?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių