Prancūzijoje prie teismo rūmų ginkluota gauja išvadavo atvežtą kalinį

  • Teksto dydis:

Prancūzijos pietiniame mieste Taraskone trys gerai ginkluoti vyrai pirmadienį užpuolė furgoną, kuriuo į teismą buvo gabenamas įkalintas nusikaltėlis, paleido kelis šūvius šalia teismo rūmų, smogė apsaugos darbuotojai, o vėliau pabėgo iš įvykio vietos, pranešė pareigūnai.

Šios dramatiškos scenos įvyko apytiksliai 8 val. 30 min. vietos (9 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai kalinys buvo vežamas iš kalėjimo stoti prieš teismą.

Sargybiniai „išėjo iš furgono paspausti durų skambučio, kai ginkluoti vyrai juos užpuolė“, sakė vietos kalėjimo sargybinių profesinės sąjungos atstovas Nicolas Burtzas (Nikola Burcas).

Užpuolikai šovė į furgono padangas ir ant žemės parbloškė apsaugos darbuotoją, atsisakiusią paleisti kalinį, pranešė Teisingumo ministerija ir vietos prokuroras.

Sargybiniai, kurie atlydėjo kalinį iš kalėjimo Bezjė mieste už 150 km, iš savo ginklų nešaudė.

„Viskas vyko labai smurtingai. Jau seniai nematėme furgono užpuolimo automatiniais ginklais. Tai tikrai sukrėtė sargybinius, kurie reagavo gerai“, – sakė vienas pareigūnas Prancūzijos kalėjimų administracijoje.

27 metų išvaduotas kalinys, kurio vardas kol kas neskelbiamas, buvo kalinamas nuo 2017 metų rugsėjo ir laukė teismo už ginkluotą apiplėšimą bei nusikalstamos gaujos veiklą, sakė kalėjimo pareigūnai.

„Šis kalinys ir anksčiau kalėjime bandė pabėgti“, – sakė kitas kalėjimo prižiūrėtojų profesinės sąjungos atstovas Karimas Terki.

Pareigūnai „išties naivūs; jis kelis mėnesius vaidino gerą, kad vėl galėtų bandyti pabėgti“, pridūrė K. Terki.

Pastarąjį kartą įspūdingą pabėgimą iš kalėjimo Prancūzija matė gruodžio pabaigoje, kai į pietus nuo Paryžiaus esančio Freno kalėjimo kaliniui pavyko pabėgti iš sportui skirto kiemo. Tai jis padarė su virve, padaryta iš paklodžių, perlipęs sieną.

Sargybiniai bokšteliuose paleido tris šūvius, bet kalinys paspruko.

2018 metų liepą garsus gangsteris Redoine'as Faidas (Reduanas Faidas) iš Ro kalėjimo 50 km į pietryčius nuo Paryžiaus pabėgo kaip Holivudo filme: du gerai ginkluoti bendrininkai užgrobė sraigtasparnį ir pasinaudodami juo, dūminėmis bombomis bei kampiniais šlifuokliais jį išvadavo.

R. Faidas, kuris yra daug kartų teistas už ginkluotus apiplėšimus, po trijų mėnesių buvo vėl sučiuptas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių