Prancūzija Paryžiaus sprogdintoją perkelia į Belgiją: taip pat bus teisiamas dėl teroro

Po to, kai Prancūzijoje buvo nuteistas kalėjimo iki gyvos galvos bausme, vienintelis likęs gyvas 2015-ųjų Paryžiaus sprogdintojas Salahas Abdeslamas perkeliamas į Belgiją, kur jo laukia dar vienas procesas dėl teroro. Agentūra AFP iš šaltinių sužinojo, kad jis trečiadienio rytą iš kalėjimo Fleri Marožije į pietus nuo Paryžiaus buvo atvežtas į oro uostą, iš kur turi būti nuskraidintas į Belgiją.

Čia 32-ejų prancūzas su dar keturiais kaltinamaisiais nuo spalio 10 dienos bus teisiamas dėl išpuolių Briuselyje 2016 metų kovą. Procesas gali užtrukti iki kitų metų vasaros.

Per išpuolius Briuselio oro uoste ir metro stotyje 2016 metų kovo 22 dieną žuvo 32 žmonės ir 340 buvo sužeisti. Teroro aktus organizavo ta pati islamistų kuopelė, kaip ir Paryžiaus išpuolius. Atsakomybę dėl atakų prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS).

S. Abdeslamas jau 2016 metų kovą buvo sulaikytas Belgijoje ir po mėnesio perduotas Prancūzijai. Po proceso Belgijoje jis savo bausmę atliks Prancūzijoje. Tačiau nuteistasis vėliau gali prašyti būti perkeltas į kalėjimą Belgijoje, kur augo ir kur gyvena jo šeima.

Procese dėl Paryžiaus išpuolių 2015 metų lapkritį S. Abdeslamas birželio pabaigoje buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Jis praktiškai neturi galimybės išeiti į laisvę anksčiau laiko. Tai griežčiausia bausmė, kurią leidžia Prancūzijos įstatymai. Kadangi nei S. Abdeslamas, nei prokuratūra nuosprendžio neskundė, jis įsigaliojo.

Per išpuolius „Bataclan“ koncertų salėje, futbolo stadione „Stade de France“ ir lauko kavinėse džihadistai 2015 metų lapkričio 13-ąją nužudė iš viso 130 žmonių, dar apie 350 buvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių