Popiežiui pareiškus, kad D. Dugina – nekalta karo auka, Ukraina ėmėsi veiksmų

Ukraina dėl popiežiaus Pranciškaus komentarų apie neseniai per bombos sprogimą žuvusią Rusijos ideologo Aleksandro Dugino dukterį Darją išsikvietė Vatikano apaštališkąjį nuncijų šalyje arkivyskupą Visvaldą Kulboką, praneša agentūra CNN.

Trečiadienį popiežius visuotinės audiencijos metu pavadino D. Duginą „nekalta karo auka“. „Dėl karo kenčia nekalti“, – pareiškė pontifikas. Pasak jo, D. Dugina yra „vargšė mergina, kurią susprogdino bomba, padėta po automobilio sėdyne Maskvoje“.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį išreiškė nusivylimą šiais popiežiaus komentarais ir nurodė, kad jie „neteisingai“ lygina „agresorių su auka“. Ministerija pridūrė, kad tokie pareiškimai Rusijos Ukrainoje sukelto karo akivaizdoje kelia „sąmyšį“.

29-erių D. Dugina žuvo naktį į sekmadienį, kai netoli Maskvos sprogo jos automobilis. Manoma, kad tikrasis atakos taikinys buvo jos tėvas. A. Duginas, kartais įvardijamas „Putino Rasputinu“ ar „Putino smegenimis“, prieš tai ilgą laiką pasisakė už rusakalbių teritorijų suvienijimą į didžiulę naują Rusijos imperiją ir aktyviai palaikė dabartinį Rusijos karą Ukrainoje. Karui pritarė ir D. Dugina.

Maskva dėl šios atakos kaltina Ukrainą. Kyjivas tai kategoriškai neigia.


Šiame straipsnyje: Darja DuginaAleksandras DuginasPopiežiussprogimaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

tikiu mokslu ir vikipedija

tikiu mokslu ir vikipedija portretas
na ir ruošiu petį už Lietuvą.

tikiu mokslu ir vikipedija tai tas čmorikas gyvenime net by

tikiu mokslu ir vikipedija tai tas čmorikas gyvenime net by  portretas
Trejus metus pasimokęs archivyskupijos Nekalto prasidėjimo seminarijoje 1958 m. kovo 11 d. įstojo į jėzuitų ordiną. Pasimokęs humanitarinių mokslų Čilėje jis nustojo būti novicijumi ir tapo jėzuitu 1960 m. kovo 12 d. Šv. Juozapo kolegijoje 1960 m. jis gavo licenciato laipsnį. Santa Fė mieste Nekalto prasidėjimo kolegijoje, ko tik ten šitoj šaikoj neprisigalvoja, visiški valkatos, pedofilai, kad tik nedirbti fizinio darbo ir išnaudoti kitus, jūs pažiūrėkit į tekstą viršui parašyta, nekalto prasidėjimo, dar tokių valkatų ir šūdo malikų, net kosmose nesutikčiau

ZeLeninas

ZeLeninas portretas
neonacis pralaimės.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių