Per policijos gaudynes Kroatijoje sužeista mažiausiai 10 migrantų

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Kroatijos rytuose per policijos gaudynes avariją patyrė nelegalius migrantus vežęs furgonas, buvo sužeista mažiausiai 10 žmonių, pranešė pareigūnai.

Prie Malino kaimo netoli Bosnijos sienos patruliavę policininkai pastebėjo „akivaizdžiai perpildytą furgoną (...) ir mėgino jį sustabdyti“, pranešė policija. Tačiau vairuotojas nekreipė į juos dėmesio ir padidino greitį. Mikroautobusas nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į stulpą.

Policija nepateikė išsamesnės informacijos apie migrantų tapatybes, bet pranešė, kad 10 žmonių buvo sužeisti ir nuvežti į ligoninę. Valstybinė naujienų agentūra HINA pranešė, kad sužeista 14 žmonių, įskaitant septynis vaikus.

Incidentas įvyko po dviejų savaičių, kai migrantams mėginant perplaukti Bosniją ir Serbiją skiriančią upę jų valtis apvirto, žuvo 12 žmonių.

Europos Sąjungos (ES) narė Kroatija jau seniai yra svarbi nelegalių migrantų, keliaujančių vadinamuoju Balkanų keliu tikintis patekti į Europą, tranzito šalis, dauguma migrantų vyksta per kaimyninę Bosniją. ES pasienio agentūros „Frontex“ duomenimis, pernai Balkanų keliu į Europą traukė beveik 100 tūkst. migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Reikejo tuos sužeistus vietoj nušaut, o ne i ligonines vežiot, butu humaniškiau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių