Po kūdikio mirties – teismo įsakymas išformuoti Latvijos religinę grupuotę

Vidžemės apygardos teismas penktadienį nusprendė patenkinti buvusio generalinio prokuroro Erikso Kalnmeierso (Erikso Kalnmejerso) prašymą panaikinti Pirmąją evangelikų Jėzaus kongregaciją po to, kai per gimdymą namuose mirė jauna moteris, kuri buvo šios religinės grupės narė, ir jos kūdikis.

Sprendimas dar neįsigaliojo ir dar gali būti apskųstas Aukščiausiajam Teismui.

2022 metais rugpjūčio 26 dieną Vidžemės apygardos teismas atmetė buvusio generalinio prokuroro prašymą išformuoti religinę grupę, tačiau oficialiai įspėjo kongregaciją.

Byla atsidūrė apygardos teisme po to, kai prokuratūra pateikė protestą dėl pirmosios instancijos teismo sprendimo.

Dienraštis „Latvijas Avize“ anksčiau pranešė, kad 2019 metų gegužę gimdydama namuose mirė 21 metų moteris, Pirmosios evangelikų Jėzaus kongregacijos narė. Jos vyras, tėvas ir kongregacijos vadovo žmona buvo vieninteliai gimdyme dalyvavę asmenys. Nė vienas iš jų neturėjo medicininio išsilavinimo, tačiau niekas nekvietė medikų, kai procesas pakrypo ne taip.

Kūdikis gimė negyvas, o motina vėliau mirė nuo eklampsijos – sunkios toksikozės formos. Pranešama, kad gimdymo metu vyrai laikė moters kojas ir į burną kišo šaukštą. Kitą dieną jie davė moteriai gerti tik vandens, teigiama laikraščio pranešime.

Moters vyrui, tėvui ir kongregacijos vadovo žmonai buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto gydymo ir asmens palikimo be būtinosios pagalbos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kawenskui...

kawenskui... portretas
Pirmiausia, plunksnuoti, išmok taisyklingai rašyt, o jau po to drabstykis savo "išmintim"

sergijanstvo

sergijanstvo portretas
Stalinas 1927 suformavo Maskvos patriarchatą, kaip NKVD padalinį. Nesutinkančius sušaudė.

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Tam "prabuskime"... Iš kokios parapijos dūduoji ar tik ne iš vakarų/Amerikos!!! Nustok klaidinti žmonės...kiek kyšio davė? Parabusk ir pasidalink, nėjau gaila SAVIEMS lietuvėms! O gal siųsi į xaxlendija? Manau savo tikrai nesiųsi...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių