Po Izraelio smūgių jau dvi dienas dega hučių kontroliuojamas Hodeidos uostas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, praėjus dviem dienoms po to, kai per mirtiną Izraelio smūgį sukilėlių kontroliuojamam Hodeidos uostui nukentėjo naftos rezervuarai ir elektrinė, ugniagesių komandos pirmadienį vis dar stengėsi suvaldyti uoste siaučiantį didžiulį gaisrą.

Po šeštadienį įvykdyto smūgio jau trečią dieną iš eilės matyti į dangų kylančios didelės liepsnos ir juodi dūmai, sakė AFP korespondentas Hodeidoje.

Pasak korespondento, panašu, kad ugniagesių komandos nepadarė didelės pažangos, o kai kuriose uosto dalyse gaisras dar labiau išplito ir baiminamasi, kad jis gali pasiekti maisto sandėlius.

„Maxar Technologies“ darytose didelės raiškos palydovinėse nuotraukose matyti, kad liepsnos apėmusios smarkiai apgadintą kuro saugyklą Hodeidos uoste.

Kuro saugyklą valdo Jemeno naftos kompanija, kuri sekmadienį vakare pareiškė, kad šeši per Izraelio smūgį žuvę žmonės buvo jos darbuotojai.

Hučiai teigia, kad per ataką buvo sužeista daugiau kaip 80 žmonių, daugelis jų patyrė sunkius nudegimus.

Juodiems dūmams kylant virš galvų, pirmadienį vyko smūgio aukų laidotuvių ceremonija. Jų karstai buvo nešami Hodeidos gatvėmis, lydimi minios žmonių ir hučių karinio orkestro.

Šeštadienį smogtas pirmasis Izraelio smūgis į skurdžiausią Arabijos pusiasalio šalį buvo atsakas į diena anksčiau surengtą hučių dronų ataką, per kurią buvo pažeista Izraelio oro gynyba ir Tel Avive žuvo vienas žmogus.

Su Izraeliu kovojantys hučiai, kurie yra Irano remiamų grupuočių regioninio tinklo dalis, pažadėjo „didžiulį“ atsaką į smūgius ir pagrasino dar kartą atakuoti Tel Avivą.

Pasak sukilėlių naujienų agentūros „Saba“, Jemeno uosto vadovybė pranešė, kad Hodeida „veikia visu pajėgumu“.

Tačiau JAV įsikūrusi „Navanti Group“ teigė, kad per smūgius Hodeidoje buvo sunaikinti penki kranai, o uosto degalų saugyklos pajėgumai sumažėjo nuo 150 000 iki 50 000 tonų.

Hodeidos uostas yra labai svarbus degalų importui ir tarptautinės pagalbos tiekimui į Jemeno sukilėlių kontroliuojamas teritorijas, kur, Jungtinių Tautų teigimu, daugiau nei pusė gyventojų priklausomi nuo humanitarinės pagalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Ateis vel hk apramins juos, nelinkiu

Ten

Ten portretas
Žydai

Ten

Ten portretas
Baisūs laikai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių