Pchenjanas toliau „išdykauja“: šiukšlių balionai trikdo skrydžius Pietų Korėjoje

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjos įstatymų leidėjai trečiadienį sakė, kad dėl Pchenjano per sieną siunčiamų balionų su šiukšlėmis buvo sutrikdyta daugiau kaip 100 skrydžių.

Pchenjanas į Pietų Korėją yra paleidęs daugiau kaip tūkstantį balionų su šiukšlėmis, teigdamas, kad tai kerštas už propagandą, kurią anksčiau į Šiaurės Korėją siuntė aktyvistai.

Praėjusią savaitę dėl Pchenjano veiksmų buvo sustabdyti skrydžiai į Pietų Korėjos Inčono oro uostą ir iš jo. Per pastarąjį mėnesį dėl balionų su šiukšlėmis teko atidėti pakilimus ir nusileidimus arba net pakeisti jų kryptį.

Remdamasis naujausiais Susisiekimo ministerijos duomenimis, Pietų Korėjos parlamento narys Jeong Jun-ho nurodė, kad nuo gegužės, kai Šiaurės Korėja pradėjo leisti šiukšlių pripildytus balionus, buvo sutrikdyti 115 komercinių oro linijų skrydžių. Apskaičiuota, kad dėl to nukentėjo 10 tūkst. keleivių.

Pasak Jeong Jun-ho išplatinto pareiškimo, mažiausiai 15 lėktuvų, įskaitant orlaivius iš Jungtinių Valstijų, buvo priversti leistis kitoje vietoje, o keleiviai vėliau buvo nugabenti į Inčono oro uostą.

Parlamentaras pridūrė, kad šimtai iš San Fransisko, Vankuverio ir Los Andželo keliaujančių keleivių, nežinodami, kas vyksta, buvo priversti nusileisti ne Inčono, o Čongdžu oro uoste.

Pasak Jeong Jun-ho, šie sutrikimai yra „Korėjos rizikos įsikūnijimas“ – terminas, kuriuo apibūdinamas investuotojų neryžtingumas dėl Pchenjano karinių grėsmių.

Jis taip pat paragino valdžios institucijas dėti daugiau pastangų, kad būtų užkirstas kelias Seulo aktyvistams siųsti balionus į Šiaurės Korėją.

Pietų Korėjos aktyvistai negali būti baudžiami už tai, kad protestuodami siunčia balionus per sieną. Tai grindžiama pernai priimtu įstatymu, kuriame teigiama, kad aktyvistų baudimas pažeistų žodžio laisvę.

Santykiai tarp abiejų Korėjų yra atsidūrę viename iš žemiausių taškų per pastaruosius kelerius metus, o Šiaurės Korėja nuolat bando ginklus ir stiprina savo santykius su Maskva. Pietų Korėja ir Jungtinės Valstijos kaltina Šiaurės Korėją ginklų tiekimu Maskvai, nors pagal Jungtinių Tautų sankcijas tai draudžiama.

Strateginių ir tarptautinių studijų centro ataskaitoje teigiama, kad Pchenjanas siunčia šiukšlių balionus, o ne propagandinius lapelius, kaip tai darė Šaltojo karo metais, nes žino, kad skleisti savo ideologiją Pietų Korėjos gyventojams yra beprasmiška.

„Tačiau [...] jų nereikėtų vertinti lengvabūdiškai. Šiukšlėmis pripildyti balionai ir jų daroma žala yra švelnaus terorizmo forma“, – nurodoma ataskaitoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Šaunuolis Kimas. Gerai sugalvojo. Ten, tarp kitko, ne šiukšles, o šūdą siunčia. Imkit dovanėlę.....

Cha

Cha  portretas
Kai turi tik šūdų tai ir dalini ką turi geriausia, ypač kai storas paršas vadovauja:)

Š.Korėja su šiukšlių balionais

Š.Korėja su šiukšlių balionais portretas
nugalės P . Korėją, o po to ir JANKIUS ir ....dings, ilgai dominavus VAKARŲ galybė --to VAKARAI nusipelnė.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių