Paryžiaus policija sulaikė vyrą, vaikštinėjusį po miestą su mačete

Antradienį Paryžiaus policija sulaikė mačete ginkluotą vyrą. Tai pranešė interneto leidinys „Actu Paris“.

Pasak pareigūnų, vyras buvo sulaikytas viešbutyje, įsikūrusiame Prancūzijos sostinės 11-ojoje apygardoje. Jie atvyko į viešbutį, kai metro keleiviai informavo policiją, kad Per Lašezo stotyje matė mačete ginkluotą vyrą. Sulaikymo metu niekas nenukentėjo.

Šmen Vero gatvė, kurioje yra viešbutis, buvo atitverta. Šiuo metu policininkai aiškinasi sulaikytojo, kurio požymiai atitinka liudininkų parodymus, tapatybę.

Per dvi pastarąsias savaites Prancūzijoje įvykdyta virtinė teroro aktų. Spalio 16 d. Konflan Sent Onorino komunoje prie Paryžiaus 18-metis islamistas čečėnas nužudė mokytoją Samuelį Paty. Jis dar mėgino grasinti peiliu į nusikaltimo vietą atskubėjusiems policininkams, bet buvo nušautas.

Spalio 29 d. peiliu ginkluotas 21 metų tunisietis užpuolė tikinčiuosius Dievo Motinos bazilikoje Nicoje. Jo aukomis tapo trys žmonės, užpuolikas buvo sulaikytas. Tą pačią dieną išpuolis buvo surengtas Avinjone. Ten  peiliu ginkluotas vyras, šaukdamas „Allah Akbar“, grasino praeiviams ir mėgino užpulti netoliese buvusius pareigūnus, kurie buvo priversti paleisti ugnį. Nuo patirtų žaizdų piktadarys iškart mirė.

Spalio 31 d. Lione buvo užpultas 52 metų graikų bažnyčios dvasininkas. Piktadarys du kartus šovė į savo auką, kai ši rakino maldos namų duris. Nukentėjusysis sunkios būklės buvo nugabentas į ligoninę, gydytojai kovoja dėl jo gyvybės. Policija tebeieško užpuoliko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių