Pareigūnas: Rusija iš Juodosios jūros bandys ištraukti JAV bepilotį orlaivį

Maskva bandys ištraukti JAV bepiločio orlaivio, sudužusio virš Juodosios jūros po to, kai Vašingtonas pareiškė, jog jis susidūrė su Rusijos naikintuvu, trečiadienį pareiškė aukščiausio rango pareigūnas.

„Nežinau, ar pavyks jį ištraukti, ar ne, bet tai reikia padaryti. Ir mes tikrai prie to dirbsime“, – per televiziją sakė Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas.

„Žinoma, tikiuosi sėkmės“, – pridūrė jis.

Rusijos žvalgybos tarnybos SVR vadovas Sergejus Naryškinas sakė, kad šalis turi techninių galimybių ištraukti droną.

Trečiadienį įtampa tebevirė po to, kai diena anksčiau Rusijos naikintuvas buvo apkaltintas susidūręs su amerikiečių dronu virš Juodosios jūros.

Nors Rusija neigia, kad jos lėktuvas „Su-27“ kliudė bepiločio drono „Reaper“ sraigtą, Kyjivas pareiškė, kad šis incidentas virš tarptautinių vandenų buvo Kremliaus bandymas išplėsti karą Ukrainoje.

„Turime ginti savo nepriklausomybę ir suverenitetą“, – trečiadienį sakė N. Patruševas, pridūręs, kad drono skrydis buvo dar vienas „įrodymas, kad jie dalyvauja“ karo veiksmuose Ukrainoje, turėdamas omenyje Jungtines Valstijas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
O ir ką gi ruselis gamina liaudies buičiai pagerinti, apart ginklų, naftos ir dujų? Gal televizorius, auto, šaldytuvus, skalbimo mašinas, o gal kompjuterius, telefonus, o gal gerus įrankius– perspjauna Bosch ar Makita? O gal gerą varžtelį sugeba pagaminti? O gal kremliaus "elitas" važinėja Ladomis?

nlk

nlk portretas
Šiuo atveju galėtų greičiau apsisukti Erdoganas, vis tik Turkija - NATO narė

> tam debilavotam

> tam debilavotam portretas
Debilas tu ir tavo nupuses karlikas kremliuje. Cha cha cha...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių