Nyderlanduose tiriant reporterio nužudymą areštuotas trečias įtariamasis

Nyderlandų policija dėl garsaus kriminalinių naujienų žurnalisto, į kurį pernai buvo šauta prie televizijos studijos Amsterdame, nužudymo areštavo trečią įtariamąjį, pirmadienį pranešė prokurorai ir žiniasklaida.

64 metų Peteris R. de Vriesas (Peteris R. de Vrisas) mirė devynios dienos po 2021-ųjų liepos 6-osios, kai jam buvo šauta į galvą. Nusikaltimas, prokurorų teigimu, yra susijęs su žurnalisto vaidmeniu teisiant vieną olandų narkotikų mafijos bosą.

Valstybinė prokuratūra nurodė, kad trečias įtariamasis yra 27 metų lenkas ir kad jis tikriausiai „vadovavo tiems, kas nužudė de Vriesą“.

Dienraštis „Algemeen Dagblad“ rašė, kad šis įtariamasis buvo sulaikytas įtarus kitos žmogžudystės įvykdymu pernai spalį.

Praėjusį mėnesį prasidėjo dviejų kitų įtariamųjų, 22-ejų olando Delano G. ir 36 metų lenko Kamilo E., teismas dėl P. R. de Vrieso nužudymo.

Prokurorai kaltina Delano G. paspaudus gaiduką, o Kamilą E. – vairavus pabėgimo automobilį ir stebėjus auką prieš nusikaltimą.

Verdiktas šioje byloje turėtų būti paskelbtas liepos 14 dieną; prokurorai reikalauja įkalinimo iki gyvos galvos abiem atsakovams.

Šiedu įtariamieji neigia įvykdę nusikaltimą ir atsisakė liudyti teisme.

P. R. de Vrieso nužudymas dieną, Amsterdamo gatvėje, pribloškė Nyderlandus, kur jis buvo gerai žinomas dėl savo televizijos laidos, ir sukėlė pasipiktinimą visoje Europoje.

P. R. de Vriesas išgarsėjo reportažais apie „Heineken“ milijonieriaus Freddy Heinekeno (Fredžio Heinekeno) pagrobimą 1983 metais.

Prokurorai mano, kad P. R. de Vriesas buvo nužudytas dėl to, kad patarinėjo Nabilui B., liudijusiam labiausiai ieškoto Nyderlandų žmogaus, 2019-aisiais Dubajuje areštuoto numanomo narkotikų barono Ridouano Taghi (Riduano Tagio), teisme.

Nabilui B. tapus valstybės liudytoju, taip pat buvo nušauti jo brolis ir advokatas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių