Nyderlandų COVID-19 protrūkio valdymo ekspertai sulaukė grasinančių laiškų

Grupė mokslininkų, patarinėjančių Nyderlandų vyriausybei koronaviruso pandemijos suvaldymo klausimais, sulaukė grasinančių laiškų, penktadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Daugybė Protrūkio valdymo komandos (OMT) mokslinio komiteto ekspertų grasinančių laiškų rado savo namų pašto dėtužėse, skelbia naujienų portalas Nu.nl.

Vienas komiteto narių Andreas Vossas naujienų portalui sakė, kad jam adresuotame laiške buvo išvadintas „siaubinga beždžione“ ir jam buvo liepta „grįžti į Vokietiją“.

Kitas ekspertas Diederikas Gommersas sakė, kad vieną jo kolegų dėl „rimtų grasinimų“ saugo policija.

Dar vienas komiteto narys portalui Nu.nl sakė, kad šie laiškai taip išmušė ekspertus iš vėžių, kad jie nebenori kalbėti su žiniasklaida apie COVID-19.

Valstybinio visuomenės sveikatos instituto (RIVM), kur įsikūręs komitetas, atstovas atsisakė kalbėtis su AFP žurnalistais.

Dėl pandemijos įvestiems apribojimams besipriešinančios grupės rengia demonstracijas visuose Nyderlanduose nuo koronavirusinės infekcijos protrūkio pradžios.

Tačiau kol kas ryšys tarp protestuotojų ir grasinančių laiškų ekspertų komitetui nenustatytas. Nė vienas iš jo narių nenurodė galimo šių grasinančių laiškų šaltinio.

Spalio mėnesį kovos su terorizmu vadovas paskelbė dokumentą, perspėjantį dėl galimo smurto, išprovokuoto „ekstremistinės ideologijos, galimų psichosocialinių ir psichologinių problemų bei su COVID-19 susijusių priemonių derinio“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių