Nuoga „Femen“ aktyvistė surengė protestą prie Ukrainos prezidentūros

Tarptautinę smurto prieš moteris dieną nuoga „Femen“ aktyvistė surengė protestą prie Ukrainos prezidentūros. „Jūs mane prievartaujate! Šalin smurtą“, – rėkė policijos sulaikoma moteris. Aktyvistė ragino vyriausybę ratifikuoti Stambulo konvenciją dėl smurto prieš moteris prevencijos ir kovos su juo.

Termometrams rodant beveik nulį laipsnių, moteris dėvėjo tik juodas kelnaites, o galvą puošė gėlių vainiku. Ant jos kūno, be kita ko, buvo užrašyta „Stambulo konvencija“. Protesto akcijoje dalyvavo dar viena aktyvistė.

Du trečdaliai Ukrainos moterų nurodo, kad nuo 15-ųjų gyvenimo metų yra patyrusios psichinį, fizinį ar seksualinį smurtą. Tai rodo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos tyrimas.

Ukraina 2011 metais pasirašė Stambulo konvenciją – pirmąją pasaulyje įpareigojančią sutartį prieš smurtą moterų atžvilgiu. Tačiau Kijevas konvencijos iki šiol neratifikavo. Kritikai tai sieja su religinių sluoksnių pasipriešinimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budulis

Budulis portretas
Gerai,kad su triusikais, vis netaip baisiai atrodo...

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
Jas sugaudyt ir atiduot sexsomanų gaujoms.Gal patiktu ir nustotu savo kaulais žmones gazdinti.Juk nėra į ką žiūrėti.Kaulų krūva.

Vytas

Vytas portretas
Nėra i ka žiūrėti, vieni kaulai ir skura.Gerai kad pašalino ir viešumos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių