Nuo šių metų pradžios Vakarų pusrutulyje žuvo daugiau kaip 500 migrantų

  • Teksto dydis:

Nuo sausio Vakarų pusrutulyje žuvo daugiau kaip 500 migrantų, iš jų beveik pusė – Meksikos ir JAV pasienyje. Tai penktadienį per spaudos konferenciją pranešė oficialus Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM) atstovas Joelis Millmanas.

„2019 metais Šiaurės ir Pietų Amerikoje žuvo mažiausiai 514 žmonių“, - pareiškė jis. IOM atstovas pridūrė, kad pernai per analogišką laikotarpį buvo užfiksuotos 384 žūtys. Šįmet daugiau kaip penktadalį žuvusių migrantų sudaro moterys (67) ir vaikai (40), pabrėžė J. Millmanas.

Pasak jo, „beveik pusė migrantų žūčių – 247 žmonės rugpjūčio 15 d. duomenimis – užfiksuota Meksikos ir JAV pasienyje“. Antroje vietoje – Karibų jūros baseinas (151 žuvęs migrantas). Toliau eina Centrinė Amerika (81) ir Pietų Amerika (30). Tarp žuvusiųjų – 89 venesueliečiai, 59 haitiečiai, 55 gvatemaliečiai, 42 hondūriečiai, 39 meksikiečiai ir 26 salvadoriečiai. 178 žmonių pilietybės nepavyko nustatyti.

IOM duomenimis, iš viso nuo 2019 metų pradžios pasaulyje žuvo 1675 migrantai, iš jų 844 – mėgindami pasiekti Europą Viduržemio jūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.....?

.....? portretas
O kas yra vakarų pusrutulis? Kur jisai prasideda ir kurgi baigiasi, a ?

Kavenskis

Kavenskis portretas
Parasykit geriau statistika kiek europieciu buvo nuzudyta , apiplesta,isprievartauta situ atvykusiu juodasikniu europoje ....500 zuvo hm...kaip sakant statistika.nereik vaziuot kur nepriklauso

...

... portretas
Kaip ten toje dainoje: 'Tą skaičių papuoškite nuliu!' -?.. :S
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių