Nuo 2015 metų Rusijos karo lėktuvai pražudė daugiau kaip 8 tūkst. civilių Sirijoje

Nuo 2015 metų rugsėjo, kai Rusija įsikišo į karą Sirijoje ir pradėjo karines operacijas, Rusijos karo lėktuvai pražudė mažiausiai 8 289 civilius, skelbia stebėsenos grupė.

Organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) teigimu, 1 997 vaikai, jaunesni nei 18 metų amžiaus, pateko tarp žuvusiųjų per atakas, kurias daugiausia vykdė Rusijos karo lėktuvai prieš įvairias sukilėlių sritis Sirijoje.

Rusija yra pagrindinė Sirijos prezidento Basharo al-Assado sąjungininkė. 2015-ųjų rugsėjo pabaigoje Rusija pradėjo atakas prieš sukilėlių teritorijas ir džihadistų grupuočių pozicijas.

SOHR duomenimis, Rusijos karo lėktuvai dar pražudė apie 5 485 sukilėlius ir džihadistų grupuočių narius.

Nuo 2019-ųjų balandžio Rusijos ir Sirijos vyriausybės pajėgos vykdo plataus masto operaciją šiaurės vakarų Sirijoje, dėl kurios persikėlė daugiau kaip 160 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
NATO ir Amerika iš lėktuvų mėto tik saldainiukus vaikams . Na, dar kartais šokoladą.... bet niekuomet jokių bombų ir raketų nevartoja. Nes gali žūti nuo jų žmonės.

>> taip taip-

>> taip taip- portretas
melagis tu, skeltanagi. Falsifikuojat bet kokia istorija savo naudai prakeikti burliokai. Nuo ivano žiauriojo laiku niekaip nesustojat. Degradų, alkoholiku, TV zombiu šalim tapot. Didžiausia, ištekliais turtingiausia valstybe, o žmonių pagal plotą - mažiausiai. Ar pagalvojai kodel? Ai tikrai- smegenų neužtenka dalbajobams.

kremlius

kremlius portretas
Nera analogu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių