Niujorko katedra bus naudojama kaip lauko ligoninė

Niujorko centre stūksanti didžiulė katedra verčiama lauko ligonine, miestui kovojant su įsisiautėjusia koronaviruso epidemija, pirmadienį pranešė jos dekanas.

Manhatane esančios Šv. Jono Pranašo katedros 182 m ilgio navoje ir požeminėje kriptoje bus įrengtos devynios medicininės palapinės, kuriose bus palaikomas valdomas klimatas, dienraščiui „The New York Times“ dekanas Cliftonas Danielis (Kliftonas Danielis).

Iš viso palapinėse tilps mažiausiai 200 pacientų.

Niujorko katedra laikoma didžiausiu gotikinio stiliaus katedra pasaulyje.

„Ankstesniais šimtmečiais katedros visuomet būdavo taip naudojamos, pavyzdžiui, siaučiant marui. Taigi, tai neperžengia buvimo katedra patirties – tiesiog mums tai yra nauja“, – aiškino C. Danielis.

„Vėliausias panašus įvykis buvo ispaniškojo gripo pandemija 1918 metais, bet tuomet pasaulis buvo kitoks – nemanau, kad tuomet katedrą naudojo tokiu būdu“, – pridūrė jis.

Katedros pareigūnai sakė, kad koronavirusine infekcija COVID-19 užsikrėtę pacientai gali būti pradėti vežti į šventovę per savaitės laikotarpį.

Lauko ligoninėje dirbs šalimais esančios ligoninės „Mount Sinai Morningside“ darbuotojai.

Pirmadienį COVID-19 pandemijos aukų Jungtinėse Valstijose skaičius skaičius viršijo 10 000. Institucijos perspėjo amerikiečius, kad ateinančios savaitės bus itin sunkios.

Baltimorėje įsikūręs Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universitetas, skelbiantis nuolat atnaujinamą pandemijos statistiką, nurodė, kad iki pirmadienio vakaro Jungtinėse Valstijose buvo patvirtinta daugiau kaip 368 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, iš jų 10 986 žmonės mirė.

Niujorko miestas ir valstija yra tapę pagrindiniu koronaviruso epidemijos Jungtinėse Valstijose židiniu.

Šioje valstijoje nustatyta daugiau kaip 131,9 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir mirė daugiau kaip 4,7 tūkst. pacientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neblogai

neblogai portretas
labai pragmatiska, cia pat ir paskutini patepima , ir ispazinti tikintieji gales atlikti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių