Nigerijoje sulaikyti 7 lenkai, kaltinami „įtartinu vaidmeniu“ protestuose prieš vyriausybę

  • Teksto dydis:

Nigerijos saugumo pajėgos sulaikė septynis Lenkijos piliečius, kaltinamus „įtartinu vaidmeniu“ protestuose prieš vyriausybės politiką ir ekonominius sunkumus, ketvirtadienį pranešė nacionalinio saugumo agentūra.

Tačiau Lenkijos užsienio reikalų ministerija teigė, kad sulaikytieji tebuvo paprasti studentai ir jų dėstytojas.

Daugiausiai gyventojų turinti Afrikos šalis susiduria su didžiausia per daugelį metų pragyvenimo išlaidų krize, prezidentui Bolai Ahmedui Tinubu ėmusis reformų, kuriomis siekiama atgaivinti ekonomiką ir užsienio investicijas.

Savaitę visoje šalyje vykę protestai atslūgo po saugumo pajėgų susidorojimo, kurio metu, pasak teisių gynimo organizacijos „Amnesty International“, žuvo 21 žmogus. Policija ir saugumo pajėgos teigia, kad žuvo septyni žmonės, bet atmeta kaltinimus, kad tai jos yra atsakingos už šias mirtis.

Saugumo agentai taip pat sulaikė dešimtis žmonių už tai, kad protestų metu jie mojavo Rusijos vėliavomis. Šie įvykiai primena neseniai vykusius mitingus netoliese esančiuose Nigeryje ir Burkina Fase, kur po perversmų dirba karinės vyriausybės, artimos Maskvai.

Pasak Valstybės saugumo departamento (DSS), kuris rūpinasi grėsmėmis nacionaliniam saugumui, atstovo spaudai, šiaurės vakarinėje Kano valstijoje buvo sulaikyti septyni Lenkijos piliečiai „dėl įtartino jų vaidmens protesto akcijoje ir Rusijos vėliavų iškėlimo“.

„Buvo informuota ir Užsienio reikalų ministerija, ir Lenkijos ambasada. Kol baigiamas tyrimas, ambasadai suteikta prieiga prie minėtų asmenų“, – sakė DSS.

DSS nepateikė daugiau informacijos apie tai, ką septyni žmonės tariamai veikė protesto metu.

Tačiau Lenkijos užsienio reikalų ministerija pranešime socialiniame tinkle „X“ teigė, kad tie piliečiai buvo dėstytojas ir šeši studentai.

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Andrzejus Szejna (Andžejus Šeina) privačiai radijo stočiai RMF FM sakė, kad studentai „atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku“.

Nuo protestų pradžios B. A. Tinubu kreipėsi į tautą, ragindamas kantriai žiūrėti į reformas, kurios, pasak vyriausybės, ilgainiui pagerins ekonomiką.

Tačiau šalies karinė vadovybė šią savaitę taip pat pareiškė, kad protestus užgrobė „rėmėjai“, ketinantys nuversti vyriausybę.

Nigerijos protestų judėjimas sulaukė palaikymo per internetinę kampaniją, kurioje, be kitų reikalavimų, vyriausybė buvo raginama sumažinti degalų kainas ir spręsti pragyvenimo išlaidų krizę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko gero, VELNIAS nunešė lenkus į Nigeriją,

ko gero, VELNIAS nunešė lenkus į Nigeriją, portretas
atlikti pačius " geriausius darbus " Nigerijos gyventojams-- "gaila" lenkų, kad pagavo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių