Nigerijoje nužudyta 16 vienos šeimos narių

Ginkluoti vyrai užpuolė centrinėje Nigerijos dalyje esančią Bakalio gyvenvietę ir nužudė 16 vienos šeimos narių. Tai trečiadienį pranešė laikraštis „The Punch“.

Pasak mačiusiųjų, antradienį banditai įsiveržė į kaimą, uždarė šeimą jos pačios namuose ir padegė pastatą. Visi šeimos nariai, o jų buvo 16, žuvo.

Kadūnos valstijos, kurios teritorijoje įvyko šis incidentas, policija atlieka tyrimą. Valdžia kol kas nepateikė oficialios informacijos apie asmenis, susijusius su šiuo šiurpiu nusikaltimu.

Nigerijos prezidentas Muhammadu Buhari trečiadienį netikėtai apsilankė šalies šiaurės rytuose esančiame Maidugurio mieste, grįždamas iš Adis Abebos. Etiopijos sostinėje jis dalyvavo Afrikos Sąjungos viršūnių susitikime.

Maiduguryje, kuris yra Borno valstijos administracinis centras, prezidentas išklausė pranešimą apie vasario 9 d. islamistinės teroristinės „Boko Haram“ grupuotės surengtą Auno gyvenvietės užpuolimą. Ten nuo smogikų rankos žuvo 30 civilių.

M. Buhari taip pat susitiko su aukų artimaisiais. Kaip pažymi laikraštis „The Nation“, valstybės vadovas ketina artimiausiomis valandomis apsilankyti už 20 kilometrų nuo Maidugurio esančioje Auno gyvenvietėje, jeigu leis saugumo sąlygos.

Nigerijos šiaurėje ir šiaurės rytuose veikia radikali islamistinė „Boko Haram“ grupuotė. Jos nariai taip pat rengia išpuolius kaimyninėse šalyse – Nigeryje, Kamerūne ir Čade. „Boko Haram“ siekia sukurti islamo kalifatą ir įvesti šariatą (islamo teisę) visoje Nigerijos teritorijoje. 2015 metų kovą grupuotė prisiekė ištikimybę teroristinei „Islamo valstybės“ organizacijai. JT duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį „Boko Haram“ aukomis tapo 35 tūkstančiai žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
u spec t ruosia fanatikus teroristus europai o kolkas praktikuojasi ant savu genciu juk jav kone kasdien vyksta zmogzudystes tai nori ir europa parklupdyt bet ji jau bunda nuo to sionistuzkrato ir buozgalvisko gobsumo.....

Anonimas

Anonimas portretas
Laukiniai krastai. Dar tokius i ES isileidzia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių