Nigerijoje islamistai nužudė penkis pagrobtus kariškius

Islamistai nužudė penkis Nigerijos armijos kariškius, kurie buvo pagrobti šalies šiaurės rytuose rugsėjo 25 d. per Borno valstijos gubernatoriaus automobilių vilkstinės užpuolimą. Tai pirmadienį pranešė Nigerijos laikraštis „Vanguard“.

„Valdžia pasiryžusi tęsti kovą su smogikais, kad ir kokia sunki ji būtų“, - sakė leidiniui oficialus Borno valstijos policijos atstovas Frankas Mba.

Teroristinės grupuotės „Islamo valstybė Vakarų Afrikoje“ (ISWAP) nariams iš pasalos užpuolus automobilių koloną, žuvo daugiau kaip 30 žmonių, tarp jų – keturi kariškiai ir 10 policininkų, praneša laikraštis. Penkis karius teroristai pagrobė. Jų kūnai rasti netoli mūšio vietos. Ataka buvo surengta prie Bagos miesto, kuris yra Čado ežero pakrantėje. Vilkstinė važiavo į Monguno miestą, esantį sienų su Kamerūnu ir Čadu sandūroje. 

Paties gubernatoriaus kolonoje nebuvo, nes jis paskutinę akimirką nusprendė skristi į Monguną sraigtasparniu. Automobiliai gabeno humanitarinę pagalbą, kurią gubernatorius ketino išdalyti pabėgėliams.

Borno valstijos teritorijoje veikia dvi didžiausios teroristinės Vakarų Afrikos grupuotės – 2002 metais įkurta „Boko Haram“ ir nuo jos 2015 metais atsiskyrusi ISWAP, kuri prisijungė prie „Islamo valstybės“ (IS).


Šiame straipsnyje: Nigerijaislamistaiterorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nėra didesnių žmogžudžių ir teroristų kaip krikščionys. USA, NATO....tai tik pora pavadinimų...

Algiui

Algiui portretas
Tradicinis islamas nieko bendro su radikaliu islamu neturi.

ALGIS

ALGIS portretas
Nesuprantu , kas per tikėjimas islamas , kur tik islamistai , ten teroras , žmogžudystės PRIEVARTA .MA NO NUOMONE , TAI ŽMONIJOS NELAIMĖ .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių