Naktį Kyjivas atakuotas dronais, yra nukentėjusių žmonių

Praėjusią naktį Kyjivo srityje numušta per 30 rusų dronų, pranešė Ukrainos sostinės karinė administracija.

„Pradiniais duomenimis, tai buvo iranietiški... „Shahed“, atakavę sostinę įvairiomis kryptimis. Kyjivo oro erdvėje aptikta ir sunaikinta daugiau kaip 30 priešo dronų! Ačiū oro gynybai!“ – sakoma pranešime.

Kyjivo karinės administracijos duomenimis, sostinėje dėl krintančių nuolaužų nukentėjo penki žmonės. Taip pat apgadinta automobilių, vienas gyvenamasis namas. 

„Solomjankos rajone pažeistas rezervuaras, išsiliejo dyzelinas, [bet jis] neužsidegė... Apgadinta 15 sunkvežimių ir penki lengvieji automobiliai. Taip pat tikriausiai dėl nuolaužų pažeistas aukšto slėgio dujų vamzdis, dujos užsidegė... Dujos užsuktos, gaisras užgesintas“, – pranešė miesto valdžia.

Praėjusią naktį daug kur Ukrainoje buvo paskelbtas oro pavojus. Rusų pajėgos prieš Kyjivą ir kitus regionus panaudojo daug dronų kamikadzių.

Vėliau pirmadienį Kyjivo meras Vitalijus Klyčko Ukrainos žiniasklaidai sakė, kad tai buvo masiškiausia ataka prieš sostinę.

„Tai masiškiausias išpuolis prieš mūsų miestą nuo karo pradžios. Visi dronai buvo numušti... Oro gynybos dėka niekas nežuvo. Penki žmonės buvo sužeisti, jų gyvybei pavojus negresia“, – sakė sostinės meras.

Pasak jo, apgadinta namų, vaikų darželių ir mokyklų.

Be to, pietiniai Ukrainos regionai buvo apšaudyti iš lėktuvų leidžiamomis raketomis. Žinoma, kad Odesos srityje viena raketa pataikė į maisto sandėlius ir poilsio zoną. Ten pranešta apie tris sužeistuosius.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKyjivasShahed dronaidronai kamikadzėsoro pavojus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių