Maskvoje į galvą nušautas Rusijos generolas, svajojęs apie Ukrainos užėmimą jėga

  • Teksto dydis:

Į pensiją išėjęs 76 metų Rusijos saugumo generolas majoras Jevgenijus Lobačiovas liepos 21 d. buvo rastas negyvas savo namo laiptinėje Maskvoje.

Generolas buvo pagarsėjęs dėl to, kad bandė ginti buvusio Rusijos žvalgybos pareigūno Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos nuodytoją Anatolijų Černigą. Taip pat dėl to, kad darė aršius antiukrainietiškus pareiškimus.

Buvusio saugumo generolo kūną su šautine žaizda galvoje rado jo žmona, kuri iškvietė policiją. Šalia kūno buvo numestas pistoletas „TT“, leidimo ginklui J. Lobačiovas neturėjo, rašo „Telegram“ kanalas „Радио Свобода“.

Yra įtarimų, kad J. Lobačiovas nusižudė. Rusijos žiniasklaida rašė, kad generolo žmona yra sakiusi, jog velionis turėjo sveikatos problemų ir kentėjo nuo galvos skausmo. Tuo pačiu metu šaltiniai teigė, kad buvęs saugumietis turėjo finansinių sunkumų, buvo pasiėmęs kelias paskolas ir skolinosi pinigų iš giminaičių.

Buvęs saugumo generolas ne kartą pasižymėjo antiukrainietiškais pareiškimais. 2014 metais jis yra sakęs, kad Ukrainą valdo „fašistai“, taip pat, jog Rusija „laukia progos“, kad įvyktų „įnirtinga intervencija“ į Ukrainą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos generolasJevgenijus Lobačiovasmirė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių