Maskva dėl sprogimų Rusijos oro bazėse kaltina Ukrainą

  • Teksto dydis:

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad dviejose rusų oro bazėse pirmadienį nugriaudėjusius sprogimus, per kuriuos žuvo trys žmonės, sukėlė Ukrainos dronų atakos.

Pirmadienio rytą „Kyjivo režimas sovietiniais dronais bandė smogti Djagilevo oro bazei Riazanės srityje ir Engelso oro bazei Saratovo srityje“, sakoma ministerijos pranešime, kuriame priduriama, kad žuvo trys kariai.

Ministerijos teigimu, dronai, kuriais siekta „sutrikdyti Rusijos tolimojo nuotolio lėktuvus“, buvo numušti, tačiau jų nuolaužos nukrito ir sprogo bazėse.

Dar keturi kariai buvo sužeisti ir nugabenti į gydymo įstaigas.

Pareiškime teigiama, kad du lėktuvai buvo nežymiai apgadinti.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo informuotas apie šiuos incidentus.

„Iš visų atitinkamų tarnybų prezidentas reguliariai gauna informaciją apie viską, kas vyksta“, – pridūrė jis, atsisakydamas pateikti daugiau detalių.

Tame pačiame pareiškime Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad apie 12 val. Grinvičo (14 val. Lietuvos) laiku įvykdė „masinę ataką prieš Ukrainos karines valdymo sistemas ir su jomis susijusius gynybos, ryšių, energetikos ir karinius objektus".

„Buvo pataikyta į visus 17 taikinių“, – pranešė ministerija.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojesprogimaiRusijos bazės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių