Mariupolio srityje – įkalinimai bei egzekucijos: iš žmonių tyčiojasi ir „kadyrovcai“

  • Teksto dydis:

Įsibrovėliai iš Rusijos Mariupolio srityje įkalina ir šaudo ukrainiečių savanorius bei pareigūnus. Nuosprendį dėl egzekucijos ar įkalinimo priima netikras teismas, skelbia UNIAN.

Apie tai „Telegram“ kanale pranešė Mariupolio miesto taryba, remdamasi meru Vadimu Boyčenko.

„Mariupolio srityje įsibrovėliai įkalina ir šaudo ukrainiečių savanorius ir pareigūnus. Visi jie atsisakė bendradarbiauti su kolaborantais ir okupacine valdžia“, – rašoma pranešime.

Visų pirma, anot jo, netikras „DPR“ teismas vienos Azovo gyvenviečių vadovui skyrė dešimt metų nelaisvės. Be to, mažiausiai vienam valstybės tarnautojui buvo įvykdyta mirties bausmė sušaudant.

V. Boičenka taip pat pažymėjo, kad Jelenovkos kalėjime yra laikomos kelios dešimtys savanorių, kurie kovo-balandžio mėnesiais padėjo evakuoti mariupoliečius ir bandė pristatyti maistą bei vandenį į užblokuotą miestą.

„Tuo pat metu Ukrainos teisėja, nagrinėjusi kelias rezonansines bylas dėl separatizmo, taip pat laukia netikros „respublikos“ verdikto. Pranešama apie jos kankinimą“, – sakė Mariupolio meras.

Teigiama, kad į Mariupolį įžengė ir gausus būrys „kadyrovcų“. Apie tai išvakarėse pranešė mero patarėjas Petras Andriuščenka. Pažymima, kad po jų atėjimo, iš Mariupolio buvo pradėtas krauti ukrainietiškas valcuotas metalas.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, mobilūs „kadyrovcų“ patruliai pradėjo patruliuoti Mariupolyje ir tyčiotis iš žmonių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekadyrovcaiMariupolisegzekucijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių