Malyje įtariami džihadistai sistemingai nužudė per 130 civilių gyventojų

  • Teksto dydis:

Įtariami džihadistai savaitgalį nužudė daugiau kaip 130 civilių gyventojų keliuose kaimyniniuose miesteliuose vidurio Malyje, pranešė vietos pareigūnai.

Pareigūnų duomenimis, ginkluoti užpuolikai sistemingai vykdė žudynes Dialasagu ir dviejose netoliese esančiose gyvenvietėse Bankaso rajone – ilgamečiame smurto židinyje Afrikos Sachelio regione.

„Jie taip pat degina lūšnas, namus, vagia gyvulius: tvyro tikras chaosas“, – sakė iš savo kaimo pabėgęs vietos pareigūnas, saugumo sumetimais kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Jis ir kitas pareigūnas pranešė, kad pirmadienį žuvusieji vis dar buvo skaičiuojami.

Bankaso, pagrindinio šio rajono miesto, vienos iš partijų vadovas Nouhoumas Togo (Nuhumas Togas) nurodė, kad aukų yra daugiau nei 132 – tokį skaičių pateikė vyriausybė, dėl žudynių kaltinanti su teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusius džihadistus.

Malio valdžia apie žudynes prabilo pirmadienį, savaitgalį socialiniuose tinkluose pasirodžius nerimą keliantiems pranešimams.

N. Togo naujienų agentūrai AFP sakė, kad kariuomenės operacijos šioje teritorijoje prieš dvi savaites išprovokavo susirėmimus su džihadistais. Jis pridūrė, kad penktadienį džihadistai grįžo keliomis dešimtimis motociklų, kad atkeršytų vietos gyventojams.

„Jie atvažiavo ir pasakė žmonėms fulbių kalba: „Jūs nesate musulmonai“. Paskui jie išsivedė vyrus – išvyko šimtai žmonių“, – teigė agentūros pašnekovas.

„Maždaug už dviejų kilometrų jie sistemingai sušaudė žmones“, – nurodė jis ir pridūrė, kad pirmadienį Dialasagu apylinkėse vis dar buvo renkami kūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių