M. Zacharova vėl grasina: atsakas Lietuvai bus ne diplomatinis, o praktinis

  • Teksto dydis:

Rusija pagrasino Lietuvai, kad atsakas į dalinį tranzito į Kaliningrado sritį draudimą bus praktinis, rašo „Reuters“.

Tokius žodžius trečiadienį per spaudos konferenciją pasakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova.

„Vienas pagrindinių klausimų buvo, ar atsakas bus diplomatinis. Atsakymas: ne. Atsakas bus praktinis“, – tikino ji.

Pasak jos, M. Zacharovos, tai Lietuvai ir Europos Sąjungai buvo pasakyta per atstovybes Maskvoje pabrėžiant, kad tokie veiksmai – nepriimtini, todėl juos privaloma pakeisti, kad situacija būtų grąžinta į senas vėžes. Jeigu taip nenutiks, Maskva imsis neišvengiamų atsakomųjų veiksmų.

Tiesa, kokių praktinių priemonių Rusija planuoja imtis prieš Lietuvą, Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė neįvardijo.

Primename, kad grasinimais M. Zacharova svaidėsi ir antradienį. Ji teigė, kad Lietuvos draudimas vežti krovinius geležinkeliu į Karaliaučiaus sritį yra priešiškumo apraiška, o tokiose situacijose dialogas tarp dviejų šalių yra beprasmis.

„Lietuva turi suprasti, kad Vilniaus veiksmai apibūdinami kaip priešiški. Vadinasi, dabar nėra ko kalbėti“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė.

Kaip pažymėjo M. Zacharova, Lietuva turėtų suprasti pasekmių rimtumą.

„Tikiuosi, kad Lietuvos atstovai turi kažkokio profesionalumo, vertindami situaciją, liekanų... Jie turi suprasti pasekmes – ir pasekmės, deja, bus. Būtent Lietuvos valdžia elgiasi agresyviai. Ji peržengė nedraugiškų veiksmų ribas, peržengė tarptautinės teisės ribas. Ji elgiasi priešiškai ir provokuojančiai“, – aiškino ji.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeMarija ZacharovaKaliningradasgrasinimaitranzitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių