M. Zacharova: Rusija „šokiruota“ dėl Vakarų kritikos Baltarusijai

Rusija pareiškė esanti „šokiruota“ Vakarų reakcijos į opozicionieriaus sulaikymą Baltarusijoje. „Šokiruoja tai, kad Vakarai incidentą Baltarusijos oro erdvėje vadina „šokiruojančiu“, feisbuke rašė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Anot jos, ir Vakarų valstybės praeityje vykdė „grobimus, priverstinius orlaivių nutupdymus ir neteisėtus sulaikymus“.

M. Zacharova rašė, kad Vakarai neturėtų taip jaudintis. 2013 metais esą JAV paliepimu Austrijoje buvo priverstas nusileisti tuometinio Bolivijos prezidento lėktuvas. Internete esą galima rasti pavyzdžių smurtinių pagrobimų, priverstinių nutupdymų ir neteisėtų sulaikymų, „kuriuos sau leido tvarkos ir moralės sergėtojai“ Vakaruose.

Apie 2013 metų incidentą tviteryje rašė ir Vokietijos Bundestago narys iš Kairės partijos Gregoras Gysis: „Reikia prisiminti, kaip JAV 2013 metais privertė Vienoje tūpti Bolivijos prezidento Evo Moraleso lėktuvą, nes Vašingtonas klaidingai tikėjosi čia rasti ir sulaikyti Edwardą Snowdeną (...) Kas vakar pažeidė tarptautinę teisę, negali įtikinamai kaltinti kito, kuris taip pat pažeidžia tarptautinę teisę“.

Tačiau G. Gysis kritikavo ir Baltarusijos veiksmus. „Ryanair“ lėktuvo nutupdymą ir baltarusių vyriausybės kritiko Romano Protasevičiaus sulaikymą jis pavadino „valstybinio oro piratavimo aktu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Nuo kada tokį šoką patiria putino rėžimo puoselėtoja?

Klausimas

Klausimas portretas
Is kokio kgb pritono sita istrauke?

„Šokiruota"

„Šokiruota" portretas
Pasaulis šokiruotas dėl Lukošenkos teroristinio akto. Tam a ...aaa... - tai kai tą žurnalistą vaikiną nukankins, nužudys, irgi teisingai padarys? I kaip taip gali žmonės taip komentuoti? Ar toks komentatorius tikrai doras? Nuomonė
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių