Lenkijoje – 6 640 naujų COVID-19 atvejų, pranešama ir apie „britiškosios“ atmainos atvejį

Lenkijoje per praėjusią parą nustatyta 6 640 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, taip pat mirė 346 anksčiau užsikrėtę pacientai, visuomeninis radijas penktadienį citavo šalies sveikatos apsaugos tarnybų informaciją.

Be to, išvakarėse viena šalies laboratorija pranešė aptikusi vadinamosios „britiškosios“ viruso atmainos atvejį.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 7 152 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus ir 419 mirusių pacientų.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad nuo pandemijos pradžios šalyje iš viso patvirtinti 1 464 448 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 34 908 užsikrėtę žmonės mirė.

Ministerija penktadienį ryte informavo, kad šalies ligoninėse šiuo metu gydoma 14 614 COVID-19 pacientų, iš kurių 1 489 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Iki šiol Lenkijoje persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 1 213 012 žmonių, nurodė ministerija.

Šalyje iš viso paskiepyti 644 999 žmonės, kol kas dauguma jų gavo tik pirmąją iš dviejų būtinų vakcinos dozių, rodo pareigūnų penktadienį paskelbti duomenys.

Kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra PAP, vienam pacientui iš pietinės Mažosios Lenkijos vaivadijos buvo nustatytas užsikrėtimas naujos atmainos koronavirusu, neseniai atrastu Jungtinėje Karalystėje ir laikomu užkrečiamesniu negu anksčiau plitusios padermės. Tai patvirtino laboratorija „genXone“.

Ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Wojciechas Andrusiewiczius (Voicekas Andrusevičius) nurodė, kad kitą savaitę visoje šalyje prasidės tyrimas vadinamosios „britiškosios“ viruso atmainos paplitimo mastui nustatyti ir įvertinti jo potencialią įtaką sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Lenkijoje gyventojų 13,5 karto daugaiau nei Lietuvoje .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių