Lėktuve virš Ramiojo vandenyno per turbulenciją sužeisti 37 žmonės

  • Teksto dydis:

Dešimtys žmonių buvo su didžiule jėga išmesti iš savo vietų, jų lėktuvui ketvirtadienį patekus į netikėtą ir smarkią turbulenciją virš Ramiojo vandenyno.

Bendrovės „Air Canada“ lėktuvas, skridęs iš Vankuverio į Sidnėjų Australijoje, neplanuotai nutūpė Honolulu Havajuose, nes 37 žmonės buvo sužeisti, devyni iš jų – sunkiai. Lėktuvui staiga kritus žemyn žmonės trenkėsi į bagažo spinteles virš galvų ar lubas praėjimuose.

Lėktuvas, prieš dvi valandas praskridęs pro Havajus, pateko į „nenumatytą ir staigią turbulenciją“ ir buvo nukreiptas į Honolulu, sakoma „Air Canada“ atstovės Angelos Mah (Andželos Mah) pareiškime.

„Lėktuvas tiesiog krito, – naujienų agentūrai AP sakė keleivė Stephanie Beam (Stefani Bim). – Kai patekome į turbulenciją, pabudau ir pasižiūrėjau, kad mano vaikai būtų prisegti. Kitas dalykas, kurį suvokiau, tai tiesiog kūnai ant lėktuvo lubų.“

Už jos sėdėjusi moteris į lubas trenkėsi taip smarkiai, kad pralaužė deguonies kaukės futliarą, sakė S. Beam iš Kolorado Springso Kolorade.

Iš 37 sužeistų keleivių ir įgulos narių, devyni yra sužeisti sunkiai, pranešė gelbėtojai. Į ligonines nuvežta 30 žmonių.

Honolulu skubių medicinos paslaugų tarnybos vadovas Deanas Nakano (Dinas Nakanas) sakė, kad buvo sužeista ir vaikų, ir pagyvenusių žmonių. Honolulu oro uoste keleivius prie išlaipinimo vartų pasitiko muitininkai ir gelbėtojai.

Honolulu gelbėtojų departamento atstovė Shayne Enright (Šain Enrait) sakė, kad žmonės patyrė įpjovimų, sumušimų, nubrozdinimų, kaklo ir nugaros skausmų.

Turbulencija vyko 10 973 m aukštyje, maždaug 966 km į pietvakarius nuo Honolulu, sakė JAV federalinės aviacijos administracijos (FAA) atstovas Ianas Gregoras (Ijanas Gregoras).

Lėktuvu „Boeing 777-200“ skrido 269 keleiviai ir 15 įgulos narių, nurodė „Air Canada“ atstovas Peteris Fitzpatrickas (Piteris Ficpatrikas).

„Air Canada“ organizavo keleivių apgyvendinimą viešbučiuose ir maitinimą Honolulu, ir rengėsi pratęsti skrydį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Liektuve..Skelbė..Prašomė saugos diržus laikiti prisektus visa skrydį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių