Latvijoje sugrįžusiems iš užsienio asmenims uždrausta naudotis viešuoju transportu

Asmenims, sugrįžusiems į Latviją iš užsienio, nuo trečiadienio uždrausta naudotis viešuoju transportu.

Toks apribojimas numatytas antradienį vyriausybės priimtose nepaprastosios padėties reglamentų pataisose.

Pagal naująsias taisykles iš užsienio sugrįžę asmenys privalo sumažinti tiesioginius kontaktus su kitais žmonėmis. Be kita ko, jiems uždrausta naudotis viešuoju transportu, priimti ar patiems eiti į svečius.

Toks sprendimas priimtas siekiant apsaugoti Latvijos gyventojus nuo rizikos užsikrėsti koronavirusine infekcija COVID-19.

Latvija, siekdama sustabdyti užkrato plitimą, kovo 13-ąją paskelbė nepaprastąją padėtį ir įvedė virtinę griežtų suvaržymų. Nepaprastoji padėtis galios iki balandžio 14 dienos, bet dar gali būti pratęsta.

Latvijoje COVID-19 patvirtintas dar 48 žmonėms

Latvijoje per praėjusią parą koronavirusinė infekcija COVID-19 patvirtinta dar 48 žmonėms, iš viso šalyje užregistruoti 446 susirgimo atvejai, trečiadienį pranešė Ligų profilaktikos ir kontrolės centras.

Testai dėl COVID-19 buvo atlikti 1 003 žmonėms. Bendrai Latvijoje jau patikrinti 15 810 žmonių.

Išvakarėse pranešta, kad koronavirusine infekcija užsikrėtė mažiausiai 27 žmonės iš „Mėlynojo kryžiaus“ prieglaudos Rygoje. Tarp jų yra tiek prieglaudos gyventojų, tiek darbuotojų. Be to, virusas nustatytas mažiausiai 26 medicinos darbuotojams.

Šiuo metu Latvijoje dėl COVID-19 hospitalizuoti 28 pacientai, 25 sergančiųjų būklė yra vidutinio sunkumo. Esama sunkių atvejų, kai pacientams dėl pneumonijos reikia dirbtinės plaučių ventiliacijos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių