Kremliuje dėl koronaviruso įvesta kūno temperatūros patikra

Kremlius ketvirtadienį pranešė, kad dėl naujo koronaviruso buvo pradėta visų pareigūnų ir žurnalistų, atvykstančių į renginius, kuriuose turi dalyvauti prezidentas Vladimiras Putinas, kūno temperatūros patikra.

„Tai atsargumo priemonė“, – valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas po to, kai ketvirtadienio popietę Kremliuje žurnalistams buvo pamatuota temperatūra.

Pasak D. Peskovo, bus tikrinami visi asmenys, atvykstantys į renginius, kuriuose dalyvaus 67 metų V. Putinas. 

„Kremliuje įvesta nauja patikros procedūra – šiluminio vaizdo kamera bus pamatuota jūsų temperatūra“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė nepriklausomos televizijos „Dožd“ žurnalistas Antonas Želnovas.

Visiems Kremliuje dirbantiems žurnalistams buvo pamatuota kūno temperatūra prieš Valstybės tarybos – prezidento patariamosios institucijos – susitikimą, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“. Visų patikrintų asmenų kūno temperatūra buvo normali.    

Pareigūnai patvirtino, kad šios priemonės buvo imtasi dėl naujo koronaviruso protrūkio. Šios mirtinai pavojingos ligos židiniu laikoma Kinijos centrinė Hubėjaus provincija. Rusija su Kinija turi 4 tūkst. km ilgio bendrą sieną. 

Rusijoje kol kas patvirtinti du užsikrėtimo naujuoju virusu atvejai. Abu užsikrėtę asmenys yra Kinijos piliečiai, jie gydomi ligoninėse Sibire. 

Rusija uždarė sausumo sieną su Kinija ir ėmėsi virtinės kitų priemonių, kad užkirstų kelią viruso plitimui.

Pastaroji Kremliaus atsargumo priemonė nėra netikėta, turint galvoje, kad Rusijos lyderis itin rūpinasi savo sveikata.

Pernai V. Putinas per Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą Japonijoje į oficialią vakarienę atsinešė savo puodelį. Šis žingsnis socialiniuose tinkluose išprovokavo pašaipų bangą, esą ilgametį Rusijos lyderį kamuoja paranoja.   

Renginio vaizdo įraše matyti, kaip beveik du dešimtmečius Rusiją valdantis V. Putinas vakarienės metu geria iš balto termosinio puodelio. Kiti lyderiai vakarienės metu gurkšnojo iš įprastų vyno taurių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturka

Arturka portretas
Rusijos lyderis nera jaunas zmogus, o kad saugosi nera blogai.Visi turim saugotis,nesibuciuoti su svetimom merginom.....Labai gaila....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių