Konge užregistruotas trečias Ebolos karštligės atvejis: Ruanda uždarė sieną su KDR

  • Teksto dydis:

Kongo Demokratinės Respublikos rytiniame Gomos mieste, tankiai apgyventame svarbiame transporto centre, trečiuoju Ebolos karštlige susirgusiu pacientu tapo vienų metų mergaitė, trečiadienį pranešė vietos pareigūnai.

Nurodoma, kad mergaitė yra antrojo paciento, kuris mirė šią savaitę, duktė. „Buvau informuotas apie dar vieną patvirtintą Ebolos atvejį Gomos Ebolos gydymo centre“, – sakė Aruna Abedi (Aruna Abedis), atsakingas už kovos su Ebola koordinavimą Šiaurės Kivu – labiausiai prieš metus prasidėjusio protrūkio paveiktoje provincijoje.

„Kizibos sveikatos priežiūros centre pradėtas skiepijimas užsikrėtimų grandinei nutraukti. Pirmenybė teikiama medicinos darbuotojams ir tiems, kas turėjo kontaktų su pacientu, taip pat tiems, kas turėjo kontaktų su jais“, – naujienų agentūrai AFP sakė A. Abedi.

Naujausia diagnozė yra dar vienas ženklas, kad protrūkis smarkiai plečiasi. Apie ją paskelbta vos kelios valandos po pranešimo apie mirusį antrą pacientą.

„Trečias patvirtintas atvejis yra vienų metų mergaitė, dešimties vaikų tėvo, kuris šiandien mirė Kizibos centre, duktė. Mergaitei jau pasireiškė ligos simptomai“, – AFP sakė vienas kovos su Ebola pareigūnas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.

Liepos 16 dieną nuskambėjus žiniai, kad daugiau kaip 2 mln. gyventojų turinčioje Gomoje nuo Ebolos mirė vienas žmogus, kilo susirūpinimo banga.

Praėjus dienai Jungtinių Tautų Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pavadino epidemiją „tarptautinio masto visuomenės sveikatos krize“ – tokiu žingsniu siekta paspartinti tarptautinį atsaką į protrūkį.

Trečiadienį taip pat buvo paskelbta, kad kaimyninėje Pietų Kivu provincijoje, kuri anksčiau epidemijos išvengė, 15 žmonių laikomi karantino sąlygomis.

Remiantis trečiadienį paskelbtais skaičiais, nuo pirmojo užsikrėtimo šiuo virusu atvejo Kongo DR rytuose, užfiksuoto pernai rugpjūčio 1 dieną, jau mirė 1 803 žmonės. Tai antras pagal dydį Ebolos karštligės protrūkis per visą stebėjimų istoriją.

Ruanda uždarė sieną su KDR

Ruanda uždarė sieną su Kongo Demokratine Respublika dėl šią šalį apėmusio mirtinos Ebolos karštligės protrūkio, ketvirtadienį pranešė vienas pareigūnas.

Ruandos užsienio reikalų viceministras Olivier Nduhungirehe (Olivjė Nduhungirehė) patvirtino naujienų agentūrai AP, kad siena su Kongo DR buvo uždaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
Ten, tarp "pabegeliu", yra kongieciu. Dar su savo arabiska tolerastija i Europa uzvezkite Ebolo virusa... Prie to ir einama. Viduramziais mara platino, dabar per organizuotai vezamus "pabegelius", galimai platina ivairias ligas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių