Kinijos kalnuose suvaldytas 30 ugniagesių pražudęs miško gaisras

  • Teksto dydis:

Kinijos ugniagesiai antradienį suvaldė miško gaisrą atokiuose vakarinės Sičuano provincijos kalnuose, pareikalavusį 30 jų kolegų gyvybių.

Tai yra viena daugiausiai šalies avarinių tarnybų darbuotojų gyvybių nusinešusi nelaimė per pastaruosius kelerius metus.

Pasak valstybinės žiniasklaidos, atviros liepsnos buvo užgesintos, o keliuose rajonuose tebesklinda dūmai, nekeliantys tolesnio gaisro plitimo grėsmės.

Žuvusių ugniagesių kūnai buvo nugabenti į Sičango miestą, o trys sraigtasparniai atskraidino pastiprinimą gaisrui gesinti.

Dėl staiga pasikeitusios vėjo krypties sekmadienį į ugnies spąstus pakliuvo 27 ugniagesiai ir dar trys pagalbiniai darbininkai, kovoję su ugnimi atokioje vietovėje 3 800 m aukštyje, pranešė Ekstremalių padėčių valdymo ministerija.

Nepaisant gelbėtojų pastangų, pirmadienį buvo patvirtinta, kad žuvo 30 žmonių.

Remiantis valstybinės žiniasklaidos pranešimais, daugumai aukų buvo daugiau nei 20 metų ir mažiausiai du žuvusieji buvo paaugliai.

Ugniagesiai pastarosiomis savaitėmis kovoja su miško gaisrais įvairiose didžiulės šalies dalyse, įskaitant Pekino priemiesčius. Liepsnas kursto sausra ir smarkus vėjas daugelyje šiaurinių rajonų.

Panašu, kad aukų tarp kinų ugniagesių per šią nelaimę buvo daugiausiai nuo 2015 metų, kai per sprogimą viename cheminių medžiagų sandėlyje Tiandzino uostamiestyje žuvo 173 žmonės; dauguma jų buvo ugniagesiai ir kitų avarinių tarnybų darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių