Kinijoje dėl COVID-19 protrūkio skelbiamas karantinas 17 mln. gyventojų turinčiame mieste

  • Teksto dydis:

Kinijoje sekmadienį paskelbtas karantinas viename iš didžiausių 17 mln. gyventojų turinčiame mieste, užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejų skaičiui šalyje išaugus beveik dvigubai iki daugiau kaip 3 300 ir valdžiai neatsisakant savo nulinės tolerancijos koronaviruso atžvilgiu požiūrio.

Pietinio Šendženo technologijų centro gyventojams nurodyta likti namuose, vietos pareigūnams siekiant įveikti omikron atmainos protrūkį, siejamą su kaimyniniu viruso apimtu Honkongo miestu.

Karantinas, kurio metu nevažinės visuomeninis transportas, truks iki kovo 20 dienos, sakoma miesto valdžios pranešime. Jame priduriama, kad gyventojams bus vykdomas trijų etapų masinis testavimas.

Šiuo žingsniu išplečiamos jau anksčiau miesto centriniame verslo rajone galiojusio karantino ribos.

„Laiku ryžtingai nestiprinant prevencijos ir kontrolės priemonių (virusas) gali plačiai išplisti bendruomenėje“, – Šendženo sveikatos priežiūros pareigūnas Lin Hanchengas (Lin Hančengas) sakė sekmadienį spaudos konferencijoje.

Augant užsikrėtimų skaičiui visoje šalyje ir beveik 18 provincijų kovojant su omikron ir delta atmainų plitimu, pareigūnai uždarė mokyklas Šanchajuje, centrinį rajoną Šendžene, izoliavo ištisus miestus šiaurės rytinėje šalies dalyje.

Dzilino mieste – koronaviruso protrūkio centre šalies šiaurės rytuose – šeštadienį buvo paskelbtas dalinis karantinas, o šalia Šiaurės Korėjos sienos esančio Jangio 700 tūkst. gyventojų sekmadienį dėl įvestų griežtų suvaržymų buvo priversti likti namuose.

Omikron atmainos ypatybių supratimas yra nepakankamas... ir sprendimai buvo netikslūs.

Kinija, kur 2019 metų pabaigoje pirmiausiai buvo aptiktas pandeminis koronavirusas, neatsisako savo nulinės tolerancijos COVID-19 politikos ir toliau skelbia karantiną atskiruose rajonuose, riboja keliones bei atlieka masinį gyventojų testavimą viruso židinių vietose.

Tačiau naujausias viruso atvejų protrūkis, siaučiant itin užkrečiamai omikron atmainai ir dažnai pasitaikant besimptomių užsikrėtimo atvejų, tapo išbandymu vyriausybės sveikatos politikos efektyvumui.

Dzilino provincijos sveikatos komisijos pareigūnas Zhang Yanas (Džang Janas) pripažino, kad vietos valdžios institucijų atsakas į virusą iki šiol buvo nepakankamas.

„Reagavimo į ekstremalias situacijas mechanizmas kai kuriose srityse nėra pakankamai tvirtas, – sakė jis sekmadienį per spaudos konferenciją. – Omikron atmainos ypatybių supratimas yra nepakankamas... ir sprendimai buvo netikslūs.“

Kaimyniniame Čangčūne – devynis milijonus gyventojų turinčiame pramoniniame centre – penktadienį buvo įvestas griežtas karantinas, dar mažiausiai trys mažesni miestai buvo izoliuoti nuo kovo 1 dienos.

Šeštadienį darbo neteko Dzilino meras ir Čangčūno sveikatos komisijos vadovas, pranešė valstybinė žiniasklaida. Tai rodo, kad valdžia daro spaudimą vietos pareigūnams suvaldyti šį virusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Mes jau žinom,kad miršta išskirtinai vakseriai,nes kasdien praneša,kad mirė tik vakcinuoti pilnai ir dalinai.

Jūs čia rimtai?

Jūs čia rimtai? portretas
Pamatė,kad per mažai pinigų išplovė pasaulio naikinimui,tai vėl dainelę pradeda?!Kai kovidas nepateisins lūkesčių,ką tada paleis?!Modifikuotą juodligę ar marą ir apkaltins kivius,bananus ar banginius,kaip platintojus?!

Kauniete

Kauniete portretas
Tai ką ,skiepai nieko verti ?Kokio galo tada skiepijot?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių