Karo ekspertai: netrukus dar viename Ukrainos mieste okupantai gali pradėti puolimą

  • Teksto dydis:

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai teigė, kad netrukus Rusijos kariai gali pradėti pulti dar vieną Ukrainos miestą.

Pasak ekspertų, Charkivo kryptimi agresoriaus kariuomenė pabandė kontratakuoti Rubižnės link, tačiau nesėkmingai – ukrainiečiai atsilaikė.

Iziumo kryptimi – Dovhenkės ir Dolynos link, ukrainiečiai taip pat atmušė rusų karių atakas. „Svarbu pastebėti, kad agresorius apėjo Dovhenkę ir atakavo Mazanivka – už 2 km į pietus nuo Dovhenkės. Panašu, kad agresorius bandys judėti palei vandens kliūtis, esančias į vakarus nuo kelio Iziumas – Slavianskas ir ieškoti būdų iš vakarų atakuoti Krasnopillyą – Dolyną – Adamivką. Prikaustyti čia esančias ukrainiečių pajėgas ir taip sudaryti sąlygas Lymano grupuotei pulti Slavianską iš šiaurės. Ukrainiečiai pirmą tokį bandymą atmušė“, – feisbuke rašė „Locked N’ Loaded“.

Espertai pažymėjo, kad mūšiaiBohorodyčnėje tęsiasi. Situacija ten nėra aiški. Taip pat trūksta informacijos apie padėtį Tetyanivkoje. Tačiau galima daryti prielaidą, kad ten esantys agresoriaus vienetai nepajudėjo Bohorodyčnės link.

„Lymano kryptimi agresorius ir toliau kaupia jėgas, ir vykdo žvalgybą mūšiu siekdamas identifikuoti galimas Syverskio Doneco forsavimo vietas. Aktyviausiai Rusijos kariai juda aplink Raihorodoką, kadangi čia trumpiausias ir tiesiausias kelias į Slaviansko. Neatmestina, kad artimiausiu metu matysime bandymą pradėti mūšį dėl Slavianske“, – prognozavo ekspertai.

Severodonetske toliau dirba ukrainiečių artilerija – sunaikinta rusų karių vadavietė Rubižnėje. Sugriautas (arba stipriai pažeistas) antras tiltas į Lysyčanską. Tęsiasi sunkūs mūšiai Severodonecko mieste – Rusijos kariuomenei nepavyko pakreipti eigos savo naudai. Taip pat agresoriui ir toliau nesiseka pralaužti Borivske – Voronove – Metolkine Severodonecko pietuose ir pietryčiuose bei Toshkivkos – Ustynivkos, esančių Lysyčansko pietuose, ruožų.

„Bakhmuto– Lysyčansko kelias kol kas toliau lieka ukrainiečių rankose. Mykolajivkos ruože ukrainiečiai vėl atmušė agresoriaus atakas. Kol kas grėsmės prie Verkhnokamyankos esančiai strateginei kelių sankirtai grėsmės nėra. Ukrainiečiai toliau ginasi Zolote „kišenėje“. Nesugebėdamas prasiveržti per Komyshuvakha ir apsupti visos gynėjų grupuotės, agresorius ieško kitų variantų. Sekmadienį atakavo Vrubivką – apie 5 km į šiaurę nuo Komyshuvakhos bei nuo Orikhovės, esančios rytiniame Zolote grupuotės flange. Visos atakos – atmuštos“, – detalizavo pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro atstovai.

Pasak jų, atrodo, kad Rusios karių lokalios atakos link Kostiantynivkos išblėso – mūšio lauke vėl daugiausia darbo abiejų pusių artilerijai. Zaporižioje ukrainiečiai atmušė agresoriaus bandymus pulti Huliajpolės ruože, tačiau mūšiai čia toliau tęsiasi.

Pietų flange ukrainiečiai ir toliau tęsia kontratakas Chersono link rusų kariai turi didelių problemų.  Atakos aplink Oleksandrivką (Mykolajivo sritis) kausto agresoriaus pajėgas, tačiau pagrindinė ukrainiečių atakos kryptis – M14 kelias į Chersoną.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekaro eigarusijos kariuomenėpuolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių