Kanadoje per televizijos transliuotas mišias subadytas kunigas

  • Teksto dydis:

Kanados Monrealio mieste vienas kunigas penktadienį buvo subadytas per tiesiogiai televizijos transliuotas rytines mišias Šv. Juozapo oratorijoje – didžiausioje bažnyčioje šioje šalyje, pranešė policija.

Tuojau po išpuolio, įvykdyto apie 8 val. 40 min. vietos (14 val. 40 min. Lietuvos) laiku maždaug 50 žmonių ir televizijos darbuotojų akivaizdoje įtariamasis buvo sulaikytas šioje katalikų bazilikoje, o kunigas – išvežtas į ligoninę.

Policija sakė naujienų agentūrai AFP, kad kunigui Claude'ui Grou (Klodui Gru) buvo „lengvai sužeista viršutinė kūno dalis“. Anot įvykio liudininkų, „įtariamasis staiga pribėgo prie kunigo ir puolė jį peiliu“.

Jokios informacijos apie galimus užpuoliko motyvus kol kas nebuvo paskelbta.

Monrealio karališkoji katalikų vyskupija nurodė, kad nukentėjusio dvasininko būklė stabili.

Įtariamasis artimiausiu laiku bus apklaustas, o įvykio vieta buvo atitverta.

Bažnyčios atstovė Celine Barbeau (Selin Barbo) sakė, kad C. Grou, bazilikos rektorius, „buvo sąmoningas, kai jį išvežė. Tikimės, kad jis atsilaikys.“

Televizijos CTV retransliuotame vaizdo įraše matyti, kaip džinsus, striukę su gobtuvu ir baltą beisbolo kepuraitę dėvintis aukštas vyras vejasi kunigą aplink altorių ir duria jam peiliu.

C. Grou parkrito ant grindų, bet greitai atsistojo ir atsitraukė, o apsaugos darbuotojai apsupo įtariamąjį ir jį laikė, kol atvyko policija.

Įvykio liudininkė Adele Plamondon (Adel Plamondon) sakė visuomeniniam Kanados radijui, kad vyskupui ruošiantis pradėti skaityti Šventąjį Raštą „šis vyras išsitraukė peilį ir nubėgo jo badyti“.

Per ataką užpuolikas „nešaukė, nieko nesakė“, bet atrodė nusiteikęs „labai ryžtingai“, pasakojo A. Plamondon.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tokia jau buvo dievo valia... (matyt, buvo už ką).

O gal jis

O gal jis portretas
Buvo pedofilas?

Cha

Cha portretas
Jau ir bažnyčios turi apsauginius ? Neblogai , neblogai....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių