Kalifornijoje užpuolikas šūviais sužeidė du patruliavusius policijos pareigūnus

  • Teksto dydis:

JAV policija sekmadienį ieškojo ginkluotojo asmens, kuris paleido šūvius į du Los Andželo apygardos šerifo pavaduotojus, sėdėjusius tarnybiniame automobilyje – šis išpuolis sulaukė pikto prezidento atsako, o prie ligoninės, kurioje gydomi sužeisti pareigūnai, susirinko prieš policiją protestuojantys žmonės.

Šeštadienį vėlai vakare surengtoje spaudos konferencijoje šerifas Alexas Villanueva (Aleksas Vilanueva) pranešė, kad 31 metų pareigūnė ir 24 metų pareigūnas buvo operuoti. Pasak šerifo, abu pareigūnai baigė policijos akademiją vos prieš 14 mėnesių.

Šerifo pavaduotojai buvo pašauti patruliniame automobilyje metro geležinkelio stotyje. Po išpuolio jiems pavyko iškviesti pagalbą radijo ryšiu, pranešė šerifas.

A. Villanueva išreiškė nusivylimą dėl antipolicinių nuotaikų, ragindamas žmones melstis už pareigūnus.

„Tai mane erzina. Tai tuo pačiu metu mane gąsdina“, – kalbėjo šerifas.

Policijos departamentas tviteryje paskelbė incidento vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip asmuo apšaudė pareigūnus per patrulinio automobilio keleivio pusės langą.

„Užpuolikas priėjo prie pareigūnų ir pradėjo šaudyti be perspėjimo, jis nebuvo išprovokuotas“, – nurodė departamentas.

Vaizdo įrašas sulaukė tūkstančių reakcijų, įskaitant prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampos) pasisakymą: „Gyvuliai, su kuriais reikia ryžtingai susidoroti!“

Tuo tarpu prie ligoninės, kurioje gydomi pareigūnai, susirinko protestuotojai.

„Protestuotojams, blokuojantiems LIGONINĖS PRIIMAMOJO įėjimą ir išėjimą, šaukiantiems „Tikimės, kad jie mirs!“, turintiems galvoje du LOS Andželo šerifo pavaduotojus, kurie šiandien buvo iš pasalų užpulti #Komptone: NEBLOKUOKITE ĮĖJIMŲ IR IŠĖJIMŲ Į LIGONINĘ“, – tviteryje PARAŠĖ šerifo departamentas.

„Žmonių gyvybės yra pavojuje, kai greitosios pagalbos automobiliai negali privažiuoti prie ligoninės“, – pridūrė policija.

Netoli protesto vietos reportažą rengęs radijo reporteris buvo uždarytas į areštinę, pranešė KABC-TV. Vėliau šerifo departamentas tviteryje parašė, kad žurnalistė trukdė sulaikyti protestuotoją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių