Kalifornijoje – masinės šaudynės: žuvo mažiausiai dešimt žmonių

Praėjus daugiau nei penkioms valandoms po išpuolio pietinėje Kalifornijos dalyje policija sekmadienį pranešė, kad vyras, ieškomas dėl 10 žmonių nužudymo ir dar 10 sužeidimo, tebėra laisvėje.

„Įtariamasis pabėgo iš įvykio vietos ir tebėra neišaiškintas“, – Los Andželo šerifo departamento kapitonas Andrew Meyeris (Endrius Mejeris) sakė žurnalistams įvykio vietoje.

Vietos teisėsauga anksčiau sekmadienį pranešė, kad per masines šaudynes žuvo devyni žmonės.

„Los Andželo apygardos šerifo žmogžudysčių skyriaus detektyvai padeda Monterėjaus parko policijos departamentui tirti šaudymo mirčių atvejį. Yra devyni mirusieji“, – sakoma pranešime.

Los Andželo apygardos šerifo departamento seržantas Bobas Boese'as (Bobas Besas) sakė, kad apie šaudymą pranešta 22.22 val. vietos (8.22 val. sekmadienį Lietuvos) laiku. Pasak jo, šaulys yra vyriškis.

Seung Won Choi (Seng Von Čoi), kuriam priklauso jūros gėrybių restoranas „Clam House“, esantis kitoje gatvės pusėje nuo šaudymo vietos, „Los Angles Times“ sakė, kad pas jį įbėgo trys žmonės ir liepė užrakinti duris.

Jie taip pat papasakojo vyrui, kad matė šaulį su kulkosvaidžiu, kuris su savimi turėjo kelias šovinių apkabas. Seung Won Choi sakė manantis, kad šaudymas įvyko šokių klube.

Vienas šaltinis teisėsaugos gretose laikraščiui anksčiau sakė, kad nukentėjo keliolika žmonių.

Žinomas vietos naujienų portalas „City News Service“, remdamasis valdžios institucijomis, pranešė, kad per incidentą žuvo ir buvo sužeisti žmonės. Jis nepateikė jokių duomenų apie aukų skaičių.

Agentūra teigė, kad tai įvyko praėjus maždaug valandai po to, kai baigėsi Mėnulio Naujųjų metų festivalis.

Tuo metu laikraštis „The Times“ rašė, kad incidentas įvyko šeštadienį šiek tiek po 22 val. vietos (8 val. sekmadienį Lietuvos) laiku netoli vietos, kur vyko ši šventė.

Laikraštis pranešė, kad į dvi dienas trunkantį festivalį, kuris yra vienas didžiausių pietinėje Kalifornijoje, anksčiau tą dieną susirinko dešimtys tūkstančių žmonių.

„Tai pavienis incidentas“, – naujienų tarnybai sakė šerifo pavaduotoja, įvardyta kaip M. McClendon (M. Maklendon).

Šioje vietovėje gyvena daug etninių azijiečių.

Įvykio vietoje buvę naujienų agentūros AFP žurnalistai teigė, kad čia buvo daug policijos pareigūnų, teritorijos buvo aptvertos juostomis, virš galvų skraidė sraigtasparniai.

Naujausiais duomenimis, Kalifornijoje per masines šaudynes šokių klube 10 žmonių nužudęs ir dar 10 sužeidęs šaulys tebėra laisvėje ir apibūdinamas kaip azijietis, sekmadienį pranešė teisėsaugos pareigūnai.

Los Andželo apygardos šerifas Robertas Luna per spaudos konferenciją mieste, kuriame daugiausiai gyvena azijiečių, sakė, kad „įtariamasis vyras pabėgo iš įvykio vietos ir tebėra neišaiškintas“. Perspėdamas, kad apibūdinimas dar preliminarus, jis sakė, kad įtariamasis, atrodo, yra azijietis, tačiau daugiau detalių nepateikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kuo daugiau jankių išsišaudys - tuo likusiam pasauliui bus geriau.

tiesiog tiesiogiai

tiesiog tiesiogiai portretas
kažkas vėsina klimatą. Kuo daugiau dvikojų žiūrkių nušaus tuo klimatui geriau.

Treniruojasi

Treniruojasi portretas
Vienas malonumas pasišaudyti. Kuo daugiau žmonių - tuo daugiau išsišaudys. Reikia būti pasiruošusiems.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių