Jungtinėje Karalystėje tęsiasi neramumai: milijardierius E. Muskas prognozuoja pilietinį karą

Jungtinėje Karalystėje nesiliauja prieš migraciją pasisakančių britų keliami neramumai. Riaušių nesustabdo net nuolatiniai valdžios kartojimai, kad jos kilo remiantis melagienomis. Įtariamasis trijų vaikų nužudymu, o tai ir sukėlė neramumus, nėra nelegaliai į Britaniją atvykęs musulmonas. Tačiau smurtas išplito. 

Prieš tūkstantines britų minias renkasi musulmonai. Po savaitgalį prie vieno Roderamo migrantų viešbučio kilusių riaušių prieš teismą stojo šeši asmenys, jiems pateikti kaltinimai dėl smurtinių neramumų ir greitosios pagalbos darbuotojo užpuolimo.

Jie buvo pasirengę protestams, tačiau ne tokio masto.

Praėjus savaitei nuo išpuolio peiliu prieš vaikus smurtas tik įsibėgėja.

Pyktį lieja ne tik Sautporto, bet ir kitų miestų gyventojai.

„Abiejuose kelio pusėse Plimuto centre išsirikiavusi riaušių policija daro ką gali, kad išlaikytų tarp šių dviejų grupių atstumą, nes įtampa auga“, – sakė vyras.

Tai nebe protestas, tai tiesiog smurtas. Su mūsų pajėgumais susitvarkyti su tuo labai sudėtinga.

Apie tūkstantis prieš rasizmą pasisakančių protestuotojų – prieš tuos, kurie protestuoja prieš imigraciją.

„Manę gąsdina tai, kas vyksta šalyje. Atskirtis siaubinga, ir tai daugiausia kursto žiniasklaida, kuri iškreipia faktus“, – teigė moteris.

„Mes pasisakome prieš nelegalius migrantus, mes jų šalyje nenorime matyti“, – tikino kitas vyras.

Kraštutinių dešininių protestams atsaką rengiantys imigrantai buriasi į grupes socialiniuose tinkluose.

Sutemus protestuotojai dar labiau įsiaudrino. Sužeisti mažiausiai trys policininkai. Pareigūnai teigia, kad naktis buvo sunki.

„Tai nebe protestas, tai tiesiog smurtas. Su mūsų pajėgumais susitvarkyti su tuo labai sudėtinga“, – kalbėjo pareigūnas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Riaušes malšino 150 policininkų, tačiau to buvo negana. Šalies premjero pažadėta pareigūnų armija bent jau antradienio naktį nepasirodė.

Po savaitgalį prie vieno Roderamo migrantų viešbučio kilusių riaušių prieš tesimą stojo šeši asmenys. Jiems pateikti kaltinimai dėl smurtinių neramumų ir greitosios pagalbos darbuotojo užpuolimo. Nuo riaušių pradžios per savaitę jau sulaikyta beveik 400 žmonių.

Teisėsauga nuo kitos savaitės ketina sukurti papildomų vietų kalėjimuose, kad būtų galima sulaikyti dar daugiau dėl neramumų kaltinamų asmenų.

Beje, milijardierius Elonas Muskas pareiškė, kad Jungtinėje Karalystėje neišvengiamas pilietinis karas. Šalies teisingumo ministrė tokias jo mintis pavadino apgailėtinomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deja..

Deja.. portretas
Pandoros skrynia seniai atidaryta ir chaosas įsisukęs labai... dar tikintieji ir pagal DievoKūrėjo/Visatos ritmą ir taisykles gyvenantieji gelbėja savo buvimu šią planetą... jie yra Žemės druska, todėl Žemė dar laikosi nesunaikinta... gręžkite akis ir širdis į savo sielas, nustokite pykti ir piktintis, kreipkite akis į gerus dalykus ir taip padėsite grąžinti į Žemę Ramybę. Ačiū.

Vyksta

Vyksta portretas
Natūralūs procesai prieš dirbtinius

britai taps

britai taps portretas
indusu kolonija tai dabar jau neisvengiama dabar sekantis premjeras vel bus indusas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių