Jungtinė Karalystė tokių karščio baisumų nesitikėjo: tai pragaras žemėje

Klimato aktyvistai trečiadienį sukėlė didelę spūstį judriausioje Jungtinės Karalystės automagistralėje aplink Londoną, siekdami atkreipti dėmesį, kad šią savaitę šalį užklupusi rekordinė karščio banga yra priminimas imtis skubių veiksmų.

Grupės „Just Stop Oil“ nariai užsilipo ant konstrukcijų virš M25 automagistralės, dėl to įsikišo policija, o viena kryptimi nusidriekė kelių kilometrų transporto priemonių eilė.

Antradienį pietų Anglijoje temperatūra pirmą kartą viršijo 40 laipsnių pagal Celsijų ribą, o Britanija kovoja su didžiuliais transporto sutrikimais ir gamtiniais gaisrais.

JK sostinėje 16 ugniagesių buvo sužeisti, du iš jų išvežti į ligoninę, pranešė Londono ugniagesių brigada.

„Vakar buvo pati darbingiausia diena Londono ugniagesiams nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“, – „Sky News“ sakė miesto meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas), ragindamas visuomenę išlikti budrią, nepaisant jau krentančios oro temperatūros.

Scanpix nuotr.

S. Khanas taip pat apkaltino kandidatus į Konservatorių partijos lyderius, siekiančius pakeisti ministrą pirmininką Borisą Johnsoną (Borisą Džonsoną), kad jie ignoruoja klimato kaitos problemą.

„Mes tiesiog negalime susitvarkyti su tokiu dideliu gaisrų skaičiumi mūsų mieste, kuris tiesiogiai siejamas su karščio banga, kurią patiriame“, – sakė S.Khanas.

Londono ugniagesių brigada pranešė, kad į kelis gaisrus mieste ir jo apylinkėse išskleidė dešimtis ugniagesių mašinų, iš kurių trisdešimt – į žolės gaisrą rytų Londone.

Televizijos filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip vienas gaisras apėmė kelis namus. Londono ugniagesiai dėl susiklosčiusios situacijos paskelbė apie „didelio masto nelaimę“.

„Ugniagesiai vis dar sugeba patenkinti mūsų bendruomenių poreikius, tačiau didelio masto nelaimės paskelbimas leidžia sutelkti savo išteklius. Tai pragaras žemėje“, – sakė brigados atstovas.

Tai akimirka, kai neveiklumas dėl klimato kaitos iš tiesų atsiskleidžia visu savo žudikišku grožiu.

„Just Stop Oil“ teigė apgailestaujanti, kad naujausia akcija M25 automagistralėje sukėlė trikdžių. Anksčiau aktyvistai šiame ir kituose keliuose rengė sėdimąsias protesto akcijas.

Tačiau paskelbusi, kad M25 yra „pilietinio pasipriešinimo vieta“, grupė įspėjo, kad šią savaitę vyks daugiau protestų.

„Tai akimirka, kai neveiklumas dėl klimato kaitos iš tiesų atsiskleidžia visu savo žudikišku grožiu, kad visi jį pamatytų: tai elito valdomas mirties projektas, kuris, jei leisime, sunaikins visą gyvybę“, – sakė aktyvistų grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BLE...

BLE... portretas
IS KUR JUS TRAUKIAT TOKIAS NUOTRAUKAS.....BEVEIK KO NE UKRAINA...

Karma

Karma portretas
KARMA

Klausimas

Klausimas portretas
Ar ten pas juos visą laiką karšta? Vasarą savaitėlę buvo karščiau, tai jau ir skandalas.Kokia čia dar " klimato kaita"? O gaisrai kyla dėl netvarkos....jei numesi nuorūką į sausą žolę, tiek užtenka gaisrui kilti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių