JK vyksta įvairių sektorių darbuotojų streikai

  • Teksto dydis:

Jungtinėje Karalystėje (JK) trečiadienį mokytojai, Londono metro traukinių mašinistai ir valstybės tarnautojai prisijungė prie masinio gydytojų streiko, finansų ministrui rengiantis pristatyti šalies biudžetą.

Skaičiuojama, kad streike dalyvaus šimtai tūkstančių žmonių, todėl tai gali būti intensyviausia protestų diena nuo neramumų bangos pradžios praėjusiais metais.

Su pragyvenimo išlaidų krize susidūrusių darbuotojų, atstovaujančių įvairiems ekonomikos sektoriams – nuo slaugytojų iki teisininkų – lėmė profsąjungų ir vyriausybės susipriešinimą, pastarajai teigiant, jog dideli atlyginimų kėlimai yra negalimi ir kad jie tik pakurstys infliaciją.

Be darbo užmokesčio, kuris, anot darbuotojų, atsilieka nuo infliacijos, kiti keliami klausimai apima darbo sąlygas, saugumą ir pensijas.

Trečiadienį protestuoti ketina ir universitetų darbuotojai visoje JK bei BBC žurnalistai Anglijoje.

Dėl traukinių mašinistus vienijančios profsąjungos „Aslef and Rail, Maritime and Transport“ (RMT) narių streiko Londone sustojo visas metro tinklas.

RMT atstovas Finnas Brennanas (Finas Brenanas) kaltino vyriausybę nesugebėjus tinkamai finansuoti Londono viešojo transporto, o dėl planuojamo taupymo, jo nuomone, bus sumažintos pensijos ir pablogintos darbo sąlygos.

Streike greičiausiai dalyvaus ir maždaug 130 tūkst. profsąjungos „Public and Commercial Services Union“ (PSC) narių – valstybės tarnautojų ir pasienio pajėgų darbuotojų.

PCS vadovas Markas Serwotka (Markas Servotka) pareiškė, esą tai, jog vyriausybės paslaugas administruojantys žmonės dabar taip prastai apmokami, kad kai kurie iš jų buvo priversti patys kreiptis dėl pašalpų, yra „nacionalinis skandalas“.

„Tai tragiška, nes matau tuos vyrus ir moteris, kurie savo gyvenimą paskyrė viešajai tarnybai, kurie visada labai stengėsi“, – sakė jis kanalui „Sky News“.

„Jie ėjo į darbus, (kai) nuo COVID mirė žmonės (ir) dabar <...> jie eina į maisto bankus“, – sakė jis.

Manoma, kad dėl trečiadienį prasidėsiančio dviejų dienų trukmės mokytojų streiko nukentės visų Anglijos mokyklų darbas.

Profsąjungos „National Education Union“ lyderiai Mary Bousted  (Meri Bousted) ir Kevinas Courtney (Kevinas Kortnis) pagrasino imtis griežtesnių priemonių, jei vyriausybė nepadės „pinigų ant stalo“.

Jei jie to nepadarys, mūsų veiksmai intensyvės.

„Jei jie to nepadarys, mūsų veiksmai intensyvės“, – sakoma jų bendrame pareiškime.

„Gėdinga, bet ministrai nėra suinteresuoti duoti savo darbuotojams teisingą atlyginimą, kad padėtų jiems įveikti pragyvenimo išlaidų krizę ir išgyventi vėliau.“

JK ligoninių gydytojai Anglijoje pirmadienį pradėjo trijų dienų streiką, teigdami, kad kai kurie iš jų gauna mažesnį atlyginimą nei kavinių darbuotojai.

Asociacija „British Medical Association”, atstovaujanti gydytojams stažuotojams, teigia, kad nuo 2008–2009 metų jų realieji atlyginimai sumažėjo 26 procentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

brangs

brangs portretas
ir sviestas , ir paracetamolis ten ..........

kaina žaliojo komunizmo

kaina žaliojo komunizmo portretas
Sukimas vėjų malūnu dizelio generatoriais daug kainuoja ,žymiai daugiau negu tiesiogiai naudoti dyzelį elektros gamybai. žaliuju bolševikų žaliasis komunizmas brangiau kainuoja negu raudonasis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių