JK suimtas vyras, automobiliu rėžęsis į premjero rezidenciją Dauningo gatvėje

  • Teksto dydis:

Policija ketvirtadienį suėmė vyrą, kuris automobiliu įsirėžė į Jungtinės Karalystės ministro pirmininko rezidenciją Dauningo gatvėje Londono centre, pranešė Skotland Jardas.

„Apie 16 val. 20 min. vietos (18 val. 20 min. Lietuvos) laiku automobilis atsitrenkė į Dauningo rezidencijos vartus Vaitholo gatvėje. Įvykio vietoje policijos pareigūnai sulaikė vyrą, kuris įtariamas padarius nusikalstamą veiką ir pavojingai vairavęs“, – teigiama policijos išplatintame pranešime.

Pranešimų apie sužeistuosius negauta, o policija pridūrė, kad buvo pradėtas tyrimas. 

Filmuotoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip baltas automobilis nedideliu greičiu važiuoja per Vaitholo gatvę, kurioje yra įsikūrusios ministerijos. 

Tuomet automobilis užvažiavo ant pėsčiųjų tako ir atsitrenkęs į didelius metalinius vartus, saugančius įvažiavimą į Dauningo gatvę, sustojo.

Kituose filmuotuose kadruose matyti, kaip policijos pajėgos apsupo automobilį su atidaryta bagažine.

Dauningo gatvė yra netoli Parlamento rūmų, o po ankstesnių incidentų šioje teritorijoje laikomasi griežtų saugumo priemonių. 

1989 metais, po IRA išpuolių Londone, prie įėjimo į Dauningo gatvę buvo įrengti dideli vartai. Taip pat 1991-aisiais IRA paleido tris savadarbius minosvaidžio sviedinius į ministro pirmininko rezidenciją.

Vartai yra pagrindinė šios gatvės apsauginė priemonė, kurią taip pat saugo ginkluota policija. Dažniausiai į gatvę įvažiuojančios tarnybinės transporto priemonės turi būti patikrintos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių