JK siunčia dar tūkstantį plaučių ventiliatorių nuo COVID-19 protrūkio kenčiančiai Indijai

Jungtinė Karalystė (JK) paskelbė siunčianti papildomus tūkstantį plaučių ventiliatorių COVID-19 protrūkio krečiamai Indijai.

JK jau yra nusiuntusi 495 deguonies aparatus ir 200 plaučių ventiliatorių Indijai.

„Artimiausiu metu siųsime dar vieną 1 000 ventiliatorių siuntą“, – BBC televizijai sakė JK užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas.

Pirmadienį Londone Didžiojo septyneto (G7) šalių posėdžio kuluaruose D. Raabas susitiks su Indijos užsienio reikalų ministrų Subrahmanyamu Jaishankaru.

Vaizdo konferencijos būdu su Indijos premjeru Narendra Modžiu kalbėsis ir JK premjeras Borisas Johnsonas.

D. Raabo teigimu, JK padarys viską, kad padėtų Indijai, tačiau tikino, kad jo atstovaujama šalis šiuo metu neturi atliekamų vakcinų, kurias galėtų perduoti Indijai.

Su antrąja pandemijos banga kovojanti Indija yra pirmoji šalis pasaulyje, per parą užfiksavusi daugiau nei 400 tūkst. naujų ligos atvejų. Pastarąsias dešimt dienų čia kasdien užregistruojama mažiausiai 300 tūkst. naujų susirgimų.

Šalies ligoninėse ir krematoriumuose susidarius itin sudėtingai situacijai, ministras pirmininkas N. Modis penktadienio vakarą sukvietė ministrus pasitarti, kaip gelbėti sveikatos apsaugos sektorių. Šiuo metu ligoninėse trūksta ne tik lovų susirgusiesiems, bet ir medicininio deguonies bei antivirusinių vaistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių