JAV virusas – kol kas nesuvaldomas: fiksuojami naujų atvejų rekordai

Jungtinėse Valstijos trečiadienį toliau sparčiai gausėjo koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų ir jos aukų, klostantis neraminančiai padėčiai Teksase ir Oklahomoje.

Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universitetas trečiadienį vakare pranešė, kad šalyje per parą užregistruoti 67 632 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Šis skaičius yra didžiausias Jungtinėse Valstijose nuo pandemijos pradžios.

Teksaso valstijos sveikatos apsaugos tarnybų departamentas per „Twitter“ pranešė apie 10 791 naujai užsikrėtusį žmogų ir 110 naujų aukų bei nurodė, kad abu skaičiai valstijai „yra naujos aukštumos“.

Tuo metu Oklahoma, kurios gubernatorius Kevinas Stittas (Kevinas Stitas) trečiadienį paskelbė, jog jam nustatyta COVID-19, užfiksavo 1 075 naujus užsikrėtimo atvejus – daugiausiai per vieną parą nuo protrūkio pradžios.

Alabamoje užfiksuotas iki šiol didžiausias mirštamumas nuo COVID-19 – liga pareikalavo 47 žmonių gyvybių.

Liga taip pat sparčiai plinta kitose valstijose, ypač Floridoje, kur nuo pandemijos pradžios nustatyta beveik 302 tūkst. užsikrėtimo atvejų.

Kalifornijoje pastarosiomis savaitėmis irgi stebimas COVID-19 plitimo pliūpsnis, todėl pareigūnai buvo priversti iš naujo įvesti karantino suvaržymų.

Valstija trečiadienį pranešė užfiksavusi 11 125 naujus infekcijos atvejus ir 140 pacientų mirčių. Pagal abu rodiklius ši diena buvo antra blogiausia Kalifornijai nuo protrūkio pradžios.

„Esame pasiekė neraminančią ir pavojingą šios pandemijos fazę Los Andželo apygardoje“, – sakė šio regiono Visuomenės sveikatos departamento direktorė Barbara Ferrer (Barbara Ferer), paskelbusi, kad trečiadienį buvo užfiksuotos 44 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirtys ir 2 758 nauji COVID-19 atvejai.

„Šios nerimą keliančios tendencijos atspindi dinamiką prieš tris savaites“, – pridūrė ji. Pareigūnė pažymėjo, kad hospitalizuojamų žmonių skaičius buvo didžiausias nuo pandemijos pradžios.

Pasak B. Ferer, šiuo metu apygardos ligoninėse gydomi 2 193 COVID-19 pacientai.

„Jaunesni žmonės hospitalizuojami didesne sparta nei kada nors anksčiau“, – kalbėjo ji.

Vėliausi tyrimų modeliai rodo, kad Junginėse Valstijos iki ateinančio mėnesio COVID-19 aukų skaičius viršys 150 000. Šiuo metu jų užregistruota daugiau kaip 136,4 tūkst., o bendras užsikrėtusiųjų skaičius yra didesnis kaip 3,5 milijono.

Nors epidemijos apsukos atrodė sulėtėjusios pavasario pabaigoje, birželio viduryje jos vėl pradėjo didėti, valstijoms pradėjus švelninti suvaržymus.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) praeitą savaitę pirmąkart nuo protrūkio pradžios viešai pasirodė užsidėjęs apsauginę kaukę, lankydamasis vienoje kariuomenės ligoninėje.

Sveikatos apsaugos pareigūnai rekomenduoja prisidengti veidą, kad koronavirusu nebūtų užkrėsti kiti žmonės arba kad pats dėvintysis neužsikrėstų. Vis dėlto daugelyje valstijų buvo delsiama įvesti reikalavimą dėvėti kaukes viešose vietose.


Šiame straipsnyje: JAVkoronavirusasviruso plitimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

:))

:)) portretas
..žiūrėk, kad tik tavęs nenubaustų!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Alachas visagalis. Baudžia jankius už jų niekšybes. Čia jiems tik pradžia už Iraką ir Afganistaną. Greit bus dar gražiau. Teroristinei valstybei pareis galas....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių