JAV kariuomenė atakavo hučių laivus ir ginkluotę Jemene

JAV ginkluotosios pajėgos atakavo dar kelis islamistų hučių smogikų taikinius Jemene.

Atakų metu suduota „keletas savigynos smūgių keturiems hučių nepilotuojamiems antvandeniniams aparatams ir septynioms mobiliosioms sparnuotosioms priešlaivinėms raketoms, kurios buvo paruoštos paleisti į laivus Raudonojoje jūroje“, – teigiama JAV centrinės vadavietės (CENTCOM) pranešime socialiniame tinkle „X“ (buvęs tviteris).

Laivai ir sparnuotosios raketos buvo aptikti hučių kontroliuojamose zonose, buvo nustatyta, kad jie kelia tiesioginę grėsmę JAV karinio jūrų laivyno ir prekybiniams laivams.

Savo pranešime CENTCOM pridūrė, kad po šių veiksmų „bus užtikrinta laivybos laisvė, o tarptautiniai vandenys taps saugesni JAV karinio jūrų laivyno ir prekybiniams laivams“.

Hučių smogikai ne kartą puldinėjo Raudonąja jūra plaukiančius laivus, kuriuos jie mano susijus su Izraeliu. Jie teigia norį priversti Izraelį nutraukti puolimą Gazos Ruože, prasidėjusį po spalio 7 d. Palestinos islamistų organizacijos „Hamas“ surengto precedento neturinčio išpuolio Izraelyje.

Atsižvelgdamos į šią grėsmę, trumpiausio jūrų maršruto tarp Azijos ir Europos ėmė vengti vis daugiau didžiųjų laivybos bendrovių.

Dėl to JAV ir JK jau sudavė ne vieną smūgį hučių objektams Jemene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių