JAV įvykdytos mirties bausmės dviem nuteistiesiems

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose ketvirtadienį buvo įvykdytos mirties bausmės vyrui iš Tenesio, kuris buvo nuteistas už savo žmonos nužudymą, ir keturis žmones nužudžiusiam Alabamos gyventojui.

Abiem nuteistiesiems buvo suleistos mirtinos injekcijos.

68-erių Donnie Edwardas Johnsonas (Donis Edvardas Džonsonas) 1984 metais buvo nuteistas už savo sutuoktinės Connie Johnson (Koni Džonson) nužudymą Tenesio valstijoje Memfyje.

41-erių Michaelui Brandonui Samrai (Maiklui Brandonui Samrai) 1998-aisiais buvo skirta bausmė už dalyvavimą nužudant Randy Duke'ą (Rendį Djuką), jo merginą Dedrą Mims Hunt (Dedrą Mims Hant) bei R. Duke'o šešerių ir septynerių metų dukteris.

1997-aisiais, kai šie keturi asmenys buvo nužudyti Alabamos valstijoje esančiame Pelame, M. B. Samrai buvo 19 metų. Teismo dokumentuose sakoma, kad šis vyras buvo „riboto intelekto“.

M. B. Samra minėtus keturis asmenis nužudė drauge su R. Duke'o 16-mečiu sūnumi Marku, kuris supyko ant tėvo, neleidusio jam pasinaudoti jo automobiliu.

M. Duke'as taip pat buvo pasmerktas myriop, tačiau jo bausmė buvo pakeista į įkalinimą iki gyvos galvos, kai 2005-aisiais JAV Aukščiausiasis Teismas nusprendė, jog už nusikaltimus, kuriuos įvykdo jaunesni kaip 18 metų asmenys, negalima skirti mirties bausmės.

M. B. Samra buvo pateikęs skundą dėl savo bausmės, argumentuodamas, jog mirties bausmė neturėtų būti skiriama asmenims, kurie nusikalto nesulaukę 21 metų, tačiau Aukščiausiasis Teismas nesutiko padidinti amžiaus.

Vyro iš Alabamos advokatai taip pat kreipėsi į valstijos gubernatorę Kay Ivey (Kėj Ivi) prašydami suteikti jų klientui malonę, tačiau ji atsisakė. Gubernatorė pabrėžė, jog ketvirtadienio egzekucija parodė, kad „teisingumas buvo įvykdytas“ ir kad „Alabamoje netoleruojami jokio pobūdžio nužudymai“.

Tuo metu D. E. Johnsonas taip pat kreipėsi dėl malonės suteikimo į savo valstijos gubernatorių Billą Lee (Bilą Li), motyuodamas tuo, kad jis savo kaltę atpirko melsdamasis kalėjime.

Nuteistajam paramą išreiškė jo Septintosios dienos adventistų bažnyčios lyderis, katalikų vyskupai ir jo aukos dukra, bet Tenesio gubernatorius jo prašymo dėl malonės nepatenkino.

Šiemet Jungtinėse Valstijose buvo įvykdytos egzekucijos penkiems nuteistiesiems: trys Teksase, viena Džordžijoje ir viena Alabamoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
zmogzudys ---ne zmogus ;;mirtis --zmogzudziai.

Anonimas

Anonimas portretas
Taip ir turi būti,jeigu tu atėmei žmogui gyvybę,o kodėl tu turi gyventi,ši mirties bausmė yra teisinga.

Kiesa

Kiesa portretas
Nors tuom amerika patinka kad ten tokiems mirties bausme
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių