JAV išplitus didžiuliam miškų gaisrui evakuota daugiau gyventojų

Jungtinių Valstijų vakaruose ir Kanadoje sekmadienį tvyrojus itin karštiems ir sausiems orams, didžiulis Oregone kilęs miškų gaisras vėl išaugo, o vietos valdžia liepė evakuoti daugiau gyventojų.

Anot pareigūnų, Butlego gaisras, didžiausias iš 80 rimtų gaisrų, šiuo metų siaučiančių JAV, praėjusią naktį išplito nuo 110 tūkst. iki 117 tūkst. ha ploto – triskart didesnio už Detroito metropolinę zoną.

Iki tol apie 2 tūkst. žmonių teko palikti namus, o sekmadienį evakuacija buvo tęsiama.

Nacionalinės orų tarnybos (NWS) paskelbtuose palydoviniuose vaizduose matyti didžiulis dūmų kamuolys, kylantis virš pietų Oregone siaučiančio Butlego gaisro ir besiveržiantis už kelių šimtų kilometrų į šiaurės rytus esančios Kanados sienos link.

Tačiau ugniagesiams darant pažangą gaisro vakariniame pakraštyje, buvo lokalizuotos liepsnos 22 proc. gaisro ploto.

Smarkūs vėjai ir dažnos audros tebekelia rimtą grėsmę.

Ugniagesiai paaiškino, kad dėl žaibų liepsnos sparčiai plinta Tahou ežero turistinėje vietovėje Kalifornijoje. Vadinamasis Tamarako gaisras, kurstomas smarkių vėjo gūsių, staigiai apėmė jau daugiau nei 8 tūkst. ha ploto. Iki šiol liepsnų nė kiek nepavyko suvaldyti.

Šalia Nevados sienos gyvenanti Marklivilio bendruomenė buvo evakuota.

Pasak mokslininkų, klimato kaita sustiprina sausras, sukeliančias idealias sąlygas gaisrams plisti.

Nacionalinio tarpžinybinio priešgaisrinės apsaugos centro duomenimis, beveik 20 tūkst. ugniagesių ir pagalbinių darbuotojų stengiasi suvaldyti liepsnas, siaučiančias Vakarų valstijose, šiemet jau išdegus daugiau nei 1 mln. ha ploto.

Tuo metu Kanadoje ugniagesiai tebesigrumia su dešimtimis gaisrų, įskaitant 20 apėmusių Britų Kolumbijos provinciją ir dar apie 15 neseniai įsiplieskusių šiaurės vakarinėje Ontarijo provincijoje.

Pastarojo regiono valdžia pranešė, kad vienas ugniagesys mirė ligoninėje po tam tikro „medicininio nelaimės atvejo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yra

yra portretas
prielaida kad tai emonjuockiu darbas po obamsparneliu kuris setonsamaniskas su bezdzionzmogiu genais ypac agresyvus kuriu bijo pats bidonas klupedamas ant keliu pries narkomana /sudievinta/ ======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių