JAV gimtadienio vakarėlis virto tragedija: vyras nušovė šešis žmones

JAV Kolorado valstijoje ankstų sekmadienį ginkluotas vyras per gimtadienio vakarėlį nušovė šešis žmones ir nusišovė pats, pranešė amerikiečių policija.

Kolorado Springso policija kiek po vidurnakčio vietos (po 9 val. Lietuvos) laiku atvyko pagal iškvietimą į vieną mobilių namelių parką, kur aptiko šešis nušautus suaugusius žmones ir vieną vyrą, kuris buvo sunkiai sužeistas.

Pastarasis buvo nuvežtas į vietos ligoninę, tačiau nuo patirtų sužalojimų mirė.

Kaip rodo preliminarus tyrimas, vienas vyras ėmė šaudyti kelioms šeimoms susirinkus švęsti gimtadienio viename iš mobilių namelių.

„Įtariamasis, vienos iš aukų vaikinas, atvažiavo į šią teritoriją, įėjo vidun ir ėmė šaudyti į vakarėlyje dalyvavusius žmones, o tada atėmė sau gyvybę“, – sakoma policijos pranešime.

„Vis dar tiriame (incidentą) siekdami nustatyti motyvą“, – priduriama jame.

Nė vienas iš vakarėlyje buvusių vaikų nebuvo sužeistas, nurodė policija. Nepilnamečiais rūpinasi jų artimieji. Aukų tapatybės neskelbiamos.

„Pradedant į šaudymą sureagavusiais pareigūnais ir baigiant vis dar įvykio vietoje esančiais tyrėjais, esame nepaprastai sukrėsti, – sakė Kolorado Springso policijos viršininkas Vince'as Niski (Vinsas Niskis). – Tikiesi, kad toks dalykas niekuomet nenutiks tavo bendruomenėje.“

Kolorado Springso meras Johnas Suthersas (Džonas Sutersas) sakė, kad bendruomenė gedi dėl šio „beprasmio smurto akto“, ir ragino melstis už aukas, jų artimuosius ir į incidentą sureagavusius pareigūnus.

Viena minėtame mobilių namelių parke gyvenanti moteris leidiniui „The Denver Post“ sakė pabudusi nuo daugybės šūvių garso ir pamaniusi, kad tai griaustinis.

Kolorado Springso laikraštis „The Gazette“ pranešė, kad aukų artimieji ir draugai sekmadienio popietę susirinko pagerbti jų prie namelio, kur įvyko šaudynės.

Tai buvo trečios masinės šaudynės Kolorado Springse nuo 2015-ųjų spalio, įskaitant kruviną incidentą per tų metų Heloviną ir ginkluoto užpuoliko ataką šeimos planavimo centre „Planned Parenthood“ tų metų lapkritį, pranešė vietos žiniasklaida.

Pastaraisiais mėnesiais Jungtinėse Valstijose įvyko kelios šaudynės – siuntų tarnybos „FedEx“ komplekse Indianapolyje, viename biurų pastate Kalifornijoje, maisto prekių parduotuvėje Kolorade ir keliose SPA įstaigose Atlantoje.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) praeitą mėnesį pareiškė, kad šalį krečianti ginkluoto smurto „epidemija“ yra „tarptautinė gėda“.

Pernai per incidentus, susijusius su šaunamaisiais ginklais, įskaitant savižudybes, Jungtinėse Valstijose žuvo daugiau kaip 43 tūkst. žmonių, rodo organizacijos „Gun Violence Archive“ duomenys.


Šiame straipsnyje: gimtadienio vakarėlisnušovė žmonespagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rolas

Rolas portretas
Svajoniu ir galimybiu šaslis!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių