Japonijos slidinėjimo kurorte dingusi australų šeima surasta nenukentėjusi

  • Teksto dydis:

Japonijos slidinėjimo kurorte dingusi australų šeima buvo išgelbėta, kai per socialinius tinklus pasiuntė pagalbos prašymą, antradienį pranešė policija ir žiniasklaida.

Prieš sulaukdami pagalbos australai buvo priversti praleisti žvarbią naktį sniego urve.

Neįvardijama moteris kartu su trimis sūnumis buvo aptikti ant kalno netrukus po 9 val. ryto (1 val. Lietuvos laiku), naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas spaudai. 

„Kiek žinome, jie buvo aptikti nenukentėję“, – pridūrė jis.

Į šeštą dešimtį įžengusios moters, dviejų suaugusių jos sūnų ir dar vieno nepilnamečio berniuko paieška buvo pradėta, kai šeima pirmadienį vakare nesugrįžo iš slidinėjimo Nodzavaonsene Nagano prefektūroje, už maždaug 200 km į šiaurę nuo Tokijo.

Šis slidinėjimo kurortas, garsėjantis puriu sniegu ir karštosiomis versmėmis, yra itin populiarus tarp australų slidininkų ir snieglentininkų.

“Geros naujienos iš Nodzavaonseno! Dingusi šeima ką tik surasta ant viršukalnės!“ – antradienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė vietos turizmo įmonė.

„Ką tik kalbėjomės telefonu su Nodzavos kalnų patruliais – visi šeimos nariai jaučiasi puikiai. Visiems atlėgo tai išgirdus“, – rašo „ Nozawa Holidays“ savo paskyroje.

Japonijos žiniasklaida pranešė, kad australai per socialinius tinklus pasiuntė žinutę, informuodami draugus ir artimuosius, kad pasiklydo ir jiems reikia pagalbos.

Kaip pranešama, šeima išsirausė sniege urvą, kad nesušaltų, oro temperatūrai nukritus gerokai žemiau nulio.

Pastarosiomis dienomis kai kuriuose Japonijos regionuose smarkiai snigo, o meteorologai buvo įspėję apie galimas pūgas ir gausų snygį pakrantės zonose, įskaitant kalnuotą Nagano prefektūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių