Japonijoje vyras peiliu užpuolė minią, žuvo du žmonės ir jis pats

  • Teksto dydis:

Japonijoje netoli Tokijo vienam vyrui antradienį užpuolus minią žmonių, žuvo 12-metė mergaitė, vienas vyras ir pats užpuolikas, pranešė pareigūnai.

Ataka įvyko į pietus nuo sostinės esančiame Kavasakio mieste, per incidentą sužaloti dar 16 žmonių, iš jų nemažai nepilnamečių, naujienų agentūrai AFP sakė vietos pareigūnai.

Išpuolis įvyko vienoje autobuso stotelėje ankstų antradienio rytą, kai žmonės rengėsi važiuoti į darbą ar lydėti savo vaikus į mokyklą. Priešgaisrinio departamento pareigūnai sakė, kad pirmieji pranešimai apie incidentą juos pasiekė apie 8 val. vietos (2 val. Lietuvos) laiku.

Užpuoliko motyvai kol kas nežinomi.

Vietos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Kiyoshi Matsuda (Kijošis Macuda) žurnalistams sakė, kad užpuoliko aukomis tapo 12 metų mergaitė ir 39-erių vyras.

Žiniasklaida pranešė, kad įtariamas užpuolikas, į šeštą dešimtį įkopęs vyras, pats mirtinai susižalojo peiliu.

Dienraštis „Asahi Shimbun“ citavo vieną liudininką, sakiusį, kad išgirdo klykiant vaikus ir pamatė prie autobusų stotelės besišvaistant peiliu kažkokį vidutinio amžiaus vyrą, kuris šaukė „Nužudysiu tave.“

„Tai labai siaubingas incidentas“, – sakė vyriausybės atstovas Yoshihide Suga (Jošihidė Suga).

„Labai siaubingas įvykis. Jaučiu stiprų pyktį“, – savo ruožtu per televiziją pareiškė Japonijos premjeras Shinzo Abe (Šindzas Abė).

„Nuoširdžiai užjaučiu aukas ir tikiuosi, kad sužeistieji greitai pasveiks“, – pridūrė jis.

Pasak vieno Šv. Marianos universitetinės ligoninės pareigūno, „viena moteris, įžengusi į penktą dešimtį, ir trys mergaitės... patyrė sunkių sužalojimų“.

Ligoninės direktoriaus pavaduotojas Takehito Otsubo (Takehitas Ocubas) nurodė, kad toms nukentėjusiosioms, patyrusioms galvos ir kaklo sužeidimų, bus operuojamos.

Incidentas įvyko JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) baigiant savo vizitą Japonijoje. Per savo susitikimą su kariais jis išreiškė užuojautą nukentėjusiesiems.

Antradienį apsilankęs japonų kariniame laive jis pareiškė, kad „visi amerikiečiai remia Japonijos žmones ir sielvartauja dėl aukų bei jų artimųjų“.

Smurtinių nusikaltimų Japonijoje įvyksta itin retai, o vaikai dažnai į mokyklą ir namo vyksta vieni. Šalyje nusikalstamumo lygis bendrai yra vienas žemiausių išsivysčiusiame pasaulyje.


Šiame straipsnyje: užpuolimasišpuolis Japonijojesužalojo peiliupagalbos telLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių